Scolile primare si gradinitele din Ungaria, inchise timp de o luna: "Al treilea val este puternic, foarte puternic"

Vineri, 05 Martie 2021, ora 07:362847 citiri
Scolile primare si gradinitele din Ungaria, inchise timp de o luna: "Al treilea val este puternic, foarte puternic"
FOTO: Pixabay.com

Autoritatile ungare au decis sa inchida, timp de o luna, gradinitele si scolile primare, in incercarea de a evita un al treilea val al pandemiei. De asemenea, pentru doua saptamani, toate magazinele, cu exceptia celor esentiale (alimentare, farmacii si benzinarii), vor fi inchise, arata Biziday, care citeaza Associated Press.

Potrivit sursei citate, masurile se adauga celor aflate deja in vigoare din noiembrie - inchiderea hotelurilor si restaurantelor, interdictia de circulatie pe timpul noptii si desfasurarea cursurilor on-line pentru elevii de gimnaziu si liceu.

"Al treilea val al pandemiei este puternic, foarte puternic si mai rau decat a fost cel de-al doilea val", a declarat intr-o conferinta de presa Gergely Gulyas, seful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Potrivit Biziday, Gulyas a precizat ca tulpina britanica a virusului se raspandeste foarte repede si a cerut firmelor si institutiilor publice sa permita pe cat posibil munca de la distanta a angajatilor. Masca este obligatorie in toate locurile publice.

Saptamana trecuta Ungaria a devenit prima tara UE care a inceput sa vaccineze populatia cu serul Sinopharm din China, dupa lansarea vaccinului Sputnik V din Rusia, desi acestea doua nu au primit aprobarea pentru utilizare de urgenta a autoritatilor europene.

Pana in prezent, peste 785 de mii de persoane din Ungaria primisera cel putin o doza de vaccin, mai arata Biziday.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News