Mars pentru Justitie in Polonia: "Justice for all, all for Justice!" (Foto&Video)

Sambata, 11 Ianuarie 2020, ora 18:09
3443 citiri
Mars pentru Justitie in Polonia: "Justice for all, all for Justice!" (Foto&Video)
Foto: captura video Facebook / Wlodek Ciejka Tv

Coloane intregi de magistrati polonezi, dar si colegi din mai multe tari europene, printre care si Romania, au marsaluit sambata pe strazile Varsoviei, pentru a atrage atentia asupra politizarii Justitiei in aceasta tara.

Manifestantii au fluturat steaguri, printre care si cel al Uniunii Europene, iar cativa dintre reprezentantii judecatorilor si procurorilor au tinut discursuri prin care si-au exprimat nemultumirile si au tras un semnal de alarma.

In coloanele de manifestanti se aflau si magistrati din Danemarca, Croatia sau Norvegia, potrivit pancartelor afisate.

Marsul pentru Justitie de la Varsovia a durat mai bine de o ora si a fost transmis live pe Facebook:

La eveniment a participat si Andrea Chis, judecator si membru al Consiliului Superior al Magistraturii din Romania.

"O imagine formidabila! Langa Andrea este colegul nostru, judecatorul Yavuz Aydin, condamnat in Turcia la inchisoare, ca si alte sute de magistrati turci, dar care a reusit sa scape prin Bulgaria si Romania spre libertate! Bravo! Bravo! Bravo!", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Forumului Judecatorilor.

Vineri, magistratii din Romania si-au exprimat solidaritatea cu colegii polonezi manifestandu-se in tacere in fata institutiilor in care lucreaza. Lor li s-au alaturat si avocati, precum si alti specialisti ai Dreptului.

Judecatorul Mihai Ghica, participant la manifestatia de vineri de la Cluj Napoca, a subliniat ca "in Polonia situatia e mult mai grava decat ce s-a intamplat in ultimii ani in Romania", pentru ca acolo "prin masuri legislative si guvernamentale s-au creat parghii pentru un control asupra magistratilor" si exista "numeroase forme de presiune" asupra lor, de exemplu, "s-au deschis actiuni disciplinare pentru solutii pronuntate in dosare".

Citeste mai multe despre:Magistratii si avocatii romani s-au solidarizat cu cei polonezi: "Justice for all, all for Justice!"

Si la Chisinau s-a iesit in strada, in semn de solidaritate cu judecatorii polonezi:

Vezi aici harta actiunilor de solidarizare anuntate pentru sambata de magistratii din tarile membre UE:

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#mars justitie Varsovia Polonia, #mars magistrati Polonia , #Polonia