Mark Gray (CE): Prezentarea CE in cadrul MCV nu a fost un miniraport

Joi, 18 Iulie 2013, ora 20:121424 citiri
Mark Gray (CE): Prezentarea CE in cadrul MCV nu a fost un miniraport

Comisia Europeana (CE) a analizat trendul evolutiilor din ultimele sase luni, dar nu a comentat asupra unui caz individual sau a unei nominalizari individuale, a declarat joi, la Bruxelles, Mark Gray, purtator de cuvant al CE, dupa prezentarea orala a CE catre grupul de lucru privind Mecanismul de Cooperare si Verificare de pe langa Consiliul UE.

Intrebat daca prezentarea orala catre Consiliu a facut vreo referire la faptul ca autoritatile romane nu au respectat procedura recomandata de CE in nominalizarea sefilor de la parchetul general si de la Directia Nationala Anticoruptie, Mark Gray a raspuns: "Ceea ce am facut a fost sa ne uitam la proces si la proceduri, nu am comentat un caz individual si o nominalizare individuala. Am analizat trendul evolutiilor din ultimele sase luni, fara a discuta vreun caz specific".

Prezentarile verbale ale CE catre grupul de lucru privind MCV de pe langa Consiliul UE reprezinta un exercitiu de rutina, care are loc o data la sase luni, nu sunt minirapoarte si nu contin evaluari politice sau recomandari, a precizat el.

Guvernul nu si-a facut temele: CE spune ca planul pentru banii comunitari e incoerent

"Nu a fost un mini-raport, un raport intermediar si cu siguranta nu a inclus nicio concluzie politica sau recomandari catre guvernele respective. Nu acesta este scopul acestui exercitiu.

Urmatorul raport formal va avea loc la sfarsitul anului, ceea ce s-a intamplat a fost un update privind faptele care s-au intamplat in ultimele sase luni, care a analizat fiecare dintre parametrii cheie in cazul Romaniei, in ceea ce priveste conditionalitatile, dar nu a intrat in evaluari politice semnificative, nu a comentat, de exemplu, ultimele evolutii politice din cele doua tari", a mai spus Mark Gray.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News