Mark Gray (CE): Prezentarea CE in cadrul MCV nu a fost un miniraport

Joi, 18 Iulie 2013, ora 20:12
2226 citiri
Mark Gray (CE): Prezentarea CE in cadrul MCV nu a fost un miniraport

Comisia Europeana (CE) a analizat trendul evolutiilor din ultimele sase luni, dar nu a comentat asupra unui caz individual sau a unei nominalizari individuale, a declarat joi, la Bruxelles, Mark Gray, purtator de cuvant al CE, dupa prezentarea orala a CE catre grupul de lucru privind Mecanismul de Cooperare si Verificare de pe langa Consiliul UE.

Intrebat daca prezentarea orala catre Consiliu a facut vreo referire la faptul ca autoritatile romane nu au respectat procedura recomandata de CE in nominalizarea sefilor de la parchetul general si de la Directia Nationala Anticoruptie, Mark Gray a raspuns: "Ceea ce am facut a fost sa ne uitam la proces si la proceduri, nu am comentat un caz individual si o nominalizare individuala. Am analizat trendul evolutiilor din ultimele sase luni, fara a discuta vreun caz specific".

Prezentarile verbale ale CE catre grupul de lucru privind MCV de pe langa Consiliul UE reprezinta un exercitiu de rutina, care are loc o data la sase luni, nu sunt minirapoarte si nu contin evaluari politice sau recomandari, a precizat el.

Guvernul nu si-a facut temele: CE spune ca planul pentru banii comunitari e incoerent

"Nu a fost un mini-raport, un raport intermediar si cu siguranta nu a inclus nicio concluzie politica sau recomandari catre guvernele respective. Nu acesta este scopul acestui exercitiu.

Urmatorul raport formal va avea loc la sfarsitul anului, ceea ce s-a intamplat a fost un update privind faptele care s-au intamplat in ultimele sase luni, care a analizat fiecare dintre parametrii cheie in cazul Romaniei, in ceea ce priveste conditionalitatile, dar nu a intrat in evaluari politice semnificative, nu a comentat, de exemplu, ultimele evolutii politice din cele doua tari", a mai spus Mark Gray.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mark Gray Comisia Europeana, #Mark Gray MCV , #Bruxelles