Marea Britanie are un nou sistem de apărare aeriană. Sky Sabre, capabil să lovească un obiect de mărimea unei mingi de tenis

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 23:15 3448 citiri
FOTO Military Wiki

Lansarea sistemului de apărare aeriană Sky Sabre a plasat Marea Britanie în prima linie a inovației militare. Sistemul de apărare aeriană este atât de precis încât va fi capabil să lovească un obiect de mărimea unei mingi de tenis care se deplasează cu viteza sunetului. Prima tranșă a acestor Sabre este introdusă în serviciul Regimentului 16 Artilerie Regală.

Armata britanică apără obiectivele sale cu sistemul antierian Sky Sabre, care folosește tehnologie sol-aer deja folosite pe navele de luptă ale Marinei regale. Sistemul, care combină raddare de supraveghere, informații tactice și rachete, furnizează o înlocuire de mult așteptată a sistemului antiaerian Rapier, din timpul Războiului Rece.

Sistemul militar de apărare aeriană este atât de precis încât va fi capabil să lovească un obiect de mărimea unei mingi de tenis care se deplasează cu viteza sunetului. Prima tranșă a acestor Sabre este introdusă în serviciul Regimentului 16 Artilerie Regală.

Sky Sabre prevede trei componente cheie, despre care se estimează să opereze împreună de la o distanță de până la 15 km în spațiul de luptă. În primul rând, sistemul britanic de apărare aeriană prevede un radar de supraveghere cu rază medie de acțiune Giraffe Agile Multi-Beam 3D, care se poate roti la 360 de grade pe un catarg extensibil și este capabil să scaneze amenințările până la 120 km.

Sky Sabre are un sistem informatic avansat, care va face legătura între radar și rachetele ce vor fi lansate spre ținte. Acest sistem oferă, de asemenea, o legătură de date tactice care permite sistemului de apărare să împartă informații cu navele Marinei Regale, cu sistemele Forțelor Aeriene Regale și cu aliații săi, asigurând o integrare completă în cadrul forțelor armate britanice și al operațiunilor comune NATO.

Sky Sabre dispune de rachete modulare antiaeriene comune (CAMM), care au o greutate dublă față de Rapier, de 99 kilograme. Acestea au o rază de acțiune de trei ori mai mare decât cea a vechiului sistem.

Pe lansator sunt montate opt rachete, care trag într-o manieră unică, multidirecțională, fiind mai greu detectabile pentru adversari. Lansatorul se reînarmează în mai puțin de jumătate din timpul Rapier, permițând lansarea mai multor rachete în succesiune rapidă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News