Marea Britanie a raportat marţi 59.610 cazuri de Covid-19, cele mai multe de la începutul lunii ianuarie

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 07:09 1944 citiri
Numărul pacienţilor care au fost internaţi între 4 şi 10 decembrie a crescut cu 10%

Marea Britanie a raportat marţi 59.610 cazuri de Covid-19, cele mai multe de la începutul lunii ianuarie, confruntându-se, potrivit premierului Boris Johnson, cu ”un val” de infecţii cu varianta Omicron, potrivit datelor oficiale, transmite Reuters.

Numărul infecţiilor noi de Covid-19 este al cincilea ca mărime de la declanşarea pandemiei, în martie anul trecut.

Datele mai arată că au avut loc 150 de decese într-un interval de 28 de zile de la rezultatul pozitiv al testelor pentru noul coronavirus.

Numărul pacienţilor care au fost internaţi între 4 şi 10 decembrie a crescut cu 10% comparativ cu cele 7 zile anterioare, fiind spitalizate 5.925 de persoane.

Primul deces cauzat de tulpina Omicron în Marea Britanie

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni că un prim pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a decedat în Regatul Unit, transmite Reuters, preluând Sky News.

"Da, din nefericire Omicron produce spitalizări şi din nefericire avem confirmarea că cel puţin un pacient a murit din cauza variantei Omicron. Deci cred că ideea că aceasta este cumva o variantă mai blândă a virusului este un lucru pe care trebuie să-l excludem şi să recunoaştem ritmul rapid prin care se răspândeşte în rândul populaţiei. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care toţi îl putem face este să facem dozele booster", a declarat Johnson în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din Paddington, vestul Londrei, potrivit site-ului Sky News.

Mai devreme, ministrul sănătăţii Savid Javid informase că infectările cu Omicron reprezentau deja 40% din cazurile noi la Londra, dar că nu exista niciun deces şi că în Anglia erau spitalizate zece persoane, iar în Scoţia altele.

Duminică, numărul total de cazuri de infectare cu varianta Omicron identificate era de 3.137, dar se crede că bilanţul real este mult superior.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News