Marea Britanie amana pana la 8 martie deschiderea scolilor. Guvernul impune carantina rezidentilor care se intorc din 22 de tari

Autor: C.V.
Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 17:47
2427 citiri
Marea Britanie amana pana la 8 martie deschiderea scolilor. Guvernul impune carantina rezidentilor care se intorc din 22 de tari
Boris Johnson FOTO Facebook

Guvernul britanic a anuntat miercuri, 27 ianuarie, ca impune o carantina in unitati hoteliere special destinate rezidentilor britanici care revin in Regatul Unit din 22 de tari considerate cu risc mare Covid-19, precum Africa de Sud, Portugalia si tari din America de Sud, relateaza AFP.

Sosirile din aceste tari sunt deja interzise persoanelor care nu sunt rezidente in Marea Britanie.

"Le cerem tuturor celor care vin si a caror intrare (in regat) nu poate fi refuzata sa se izoleze in locuinte asigurate de catre Guvern, de exemplu la hotel, timp de zece zile, fara exceptie", a anuntat in Camera Comunelor premierul Boris Johnson.

Acesti calatori urmeaza sa fie preluati la aeroport si "condusi direct" la locul in care sunt plasati in carantina, a precizat liderul conservator.

Persoanele care sosesc in Regatul Unit - prima tara din Europa care a depasit pragul de 100.000 de morti din cauza Covid-19 - era necesar, pana acum, sa prezinte un test covid-19 negativ si sa stea zece zile in carantina.

Redeschiderea scolilor, amanata

Seful Guvernului britanic a anuntat miercuri ca redeschiderea tuturor scolilor - prevazuta dupa vacanta scolara din februarie - va fi amanata.

Ea va avea loc incepand de la 8 martie, in cazul in care obiectivul Guvernului de vaccinare a 15 milioane de persoane, considerate prioritare, inclusiv persoanele in varsta de peste 70 de ani - pana la jumatatea luifebruarie - este atins.

Dupa redeschiderea scolilor poate incepe o iesire treptata din izolare.

Guvernul mizeaza pe o campanie de vaccinare masiva in vederea iesirii din criza sanitara si ridicarii restrictiilor.

Peste 6,8 milioane de persoane au fost vaccinate pana in prezent cu prima doza de vaccin impotriva covid-19.

Marea Britanie a trecut de 100.000 de decese din cauza Covid-19

Boris Johnson este acuzat de faptul ca a subestimat amploarea crizei in primavara, ca a impus izolarea prea tarziu si ca a ridicat-o prea repede, in vara, ignorand avizul oamenilor de stiinta. El a declarat marti ca a facut "tot ceea ce a putut" impotriva pandemiei covid-19 si a prezentat scuze pentru bilantul teribil care a facut din Regatul Unit cea mai indoliata tara din Europa.

Liderul Partidului Laburist (opozitie) Keir Starmer il acuza pe Boris Johnson, in Parlament, de "lentoare" de la inceputul pandemiei. "El nu a invatat lectia pana la capat", il acuza Starmer.

Liderul laburist cere ca toti calatorii care vin in Regatul Unit sa fie plasati in carantina la hotel. El a pledat sa se profite de vacanta scolara din februarie in vederea vaccinarii profesorilor si personalului scolilor, pentru a permite redeschiderea scolilor.

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Forţele aeriene regale britanice au paraşutat luni peste 10 tone de ajutoare - inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve şi lapte praf pentru copii - către palestinienii din Gaza,...
#Boris Johnson, #Marea Britanie, #carantina, #scoli , #Marea Britanie