Maia Sandu, intalnire cu Laura Codruta Kovesi: Un prim pas pentru combaterea contrabandei si a spalarii de bani

Duminica, 17 Ianuarie 2021, ora 21:56 3560 citiri
Laura Codruta Kovesi si Maia Sandu FOTO Facebook

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a intalnit duminica, 17 ianuarie, la Bruxelles, cu Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al Parchetului European.

"Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justitiei in Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relatie de colaborare intre Parchetul European si institutiile de combatere a coruptiei din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a initia si a desfasura activitati comune in ceea ce priveste combaterea contrabandei si a spalarii de bani", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu l-a retras pe Pavel Abraham din Comisia pentru selectarea candidatilor la postul de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Ministerul Justitiei a publicat vineri, 15 ianuarie, CV-ul acestuia, mentionand ca reflecta "informatia privind activitatea profesionala, experienta si reputatia".

La finalul anului 2020, Sandu a semnat decretul de numire in functia de prim-ministru interimar a actualului ministru de externe Aureliu Ciocoi.

Cine este Pavel Abraham, retras de Maia Sandu din Comisia pentru selectarea candidatilor la postul de judecator la CEDO

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com