Orașul în care se limitează viteza de circulație la 30 km/h pentru a reduce numărul accidentelor

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 05:123359 citiri
Orașul în care se limitează viteza de circulație la 30 km/h pentru a reduce numărul accidentelor
Lyon, Franța FOTO Pixabay

Accidentele de circulație se produc zilnic, mai ales în orașele extrem de aglomerate.

Primarul ecologist al oraşului Lyon din Franța a anunţat marţi, 14 septembrie, o generalizare a limitării vitezei la 30 km/h în oraş, în primăvara lui 2022, o măsură menită să reducă numărul accidentelor rutiere.

”În primăvara viitoare, vom trece, în oraş, la 30 (de kilometri pe oră). Toate drumurile sau aproape toate vor avea (viteza limitată la) 30 km/h, mai puţin anumite axe foarte circulate, care vor rămâne la (limita de viteză de) 50 km/h”, a anunţat la France 3 Rhône-Alpes Grégory Doucet.

Această decizie vizează ”să liniştească oraşul” şi o ”reducere a accidentelor”, a precizat primarul Lyonului.

”În marile capitale europene, la Bruxelles, în Spania sau în Olanda, unde s-a trecut deja, în oraş, la (limitarea vitezei la) 30 km/h”, s-au constatat cu ”40% accidente mai puţin în oraş”, a subliniat primarul.

Această măsură, care făcea parte din programul candidatului ecologist, ales în martie 2020, are totodată ca obiectiv o reducere a ”zgomotului circulaţiei” care-in afectează pe cei peste 500.000 de locuitori ai Lyonului, a declarat AFP viceprimarul însărcinat cu mobilitatea, Valentin Lungenstrass.

Sursa:NEWS.RO