Liderii opozitiei din Belarus s-au intalnit cu parintii jurnalistului arestat la Minsk. "Il vom elibera pe Roman din ghearele KGB"

Vineri, 04 Iunie 2021, ora 23:40 2625 citiri
Parintii lui Protasevici se afla exilati in Polonia FOTO Facebook / Franak Viacorka

Liderul opozitiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, aflata in exil, impreuna cu consilierul Franak Viacorka, s-au intalnit vineri, 4 iunie, cu parintii jurnalistului Roman Protasevici, arestat de fortele de securitate de la Minsk in urma deturnarii avionului Ryanair.

Parintii lui Roman Protasevici se afla in Polonia, de unde au facut mai multe apeluri catre regimul Lukasenko pentru a le elibera fiul.

"Astazi ne-am intalnit cu parintii lui Roman Protasevich. Sunt puternici, rezista. Il vom elibera pe Roman din ghearele KGB." a scris, intr-un mesaj postat pe Facebook consilierul Franak Viacorka.

Tatal lui Roman, Dmitri Protasevci, considera ca fiul sau este un "erou".

Parintii jurnalistului - exilati la Varsovia dupa reprimarea lansata in Belarus anul trecut - nu au niciun contact cu fiul lor de cand acesta a fost arestat duminica, 23 mai, pe aeroportul din Minsk.

La Londra, ministrii de Externe din G7 au condamnat "cu cea mai mare fermitate" arestarea jurnalistului si a partenerei sale si au cerut "eliberea imediata si neconditionata" a acestora si celorlalti jurnalisti si detinuti politici din Belarus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News