Prima intalnire intre Codruta Kovesi, cei 22 de procurorii europeni si comisarul pentru Justitie. Ce a promis Didier Reynders

Joi, 08 Octombrie 2020, ora 19:21 6200 citiri
Laura Codruta Kovesi si Didier Reynders FOTO Twitter

Sefa Parchetului European, Laura Codruta Kovesi, si procurorii europeni au avut joi, 8 octombrie, prima intalnire cu comisarul european pentru justitie, Didier Reynders.

"Acesta este prima mea intalnire, la Luxemburg, cu cei 22 de procurori europeni. Nu trebuie sa uitam niciodata ca cetatenii europeni, care sunt, de asemenea, platitori de taxe, se bazeaza pe protectia bugetului nostru comun", a scris, pe Twitter, comisarul european desemnat pentru justitie si stat de drept, Didier Reynders.

Comisarul a anuntat ca bugetul institutiei nou create va fi majorat in anul 2021.

"Avem ca obiectiv comun sa facem operational cat mai repede posibil Parchetul European. Comisia va face tot posibilul ca se asigure ca Parchetul European primeste resursele de care are nevoie pentru a incepe activitatea conform planului; am propus deja o crestere substantiala a bugetului pentru anul 2021", a declarat Reynders in discursul sau.

Parchetul European a publicat pe Twitter, joi, 1 octombrie, momentul in care procurorul sef Laura Codruta Kovesi si alti 22 de procurori, reprezentand cele 22 de state care au aderat la institutie, si-au luat angajamentul de a respecta obligatiile care decurg din functia lor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News