Ivan: Europarlamentarii PDL au avut sarcina de partid sa voteze impotriva lui Orban

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 21:35
1967 citiri
Ivan: Europarlamentarii PDL au avut sarcina de partid sa voteze impotriva lui Orban
Foto: Psdcs.ro

Liderul Grupului PSD din PE, Catalin Ivan, a declarat ca europarlamentarii PDL Monica Macovei, Sebastian Bodu, Traian Razvan Ungureanu si Elena Basescu, desi nu fac parte din Comisia de Control Bugetar, au avut ca sarcina de partid de acasa sa voteze impotriva lui Orban.

Leonard Orban a primit de la Comisia de Control Bugetar aviz negativ deoarece "parlamentarii PDL au avut de acasa ordin sa voteze impotriva candidatului Romaniei pentru acest post, chiar daca acest candidat a raspuns foarte bine la intrebari, toata lumea a fost multumita, chiar daca a fost si membru in Guvernul PDL. Se pare ca atunci a fost bun, acum nu mai este bun", a precizat Catalin Ivan.

Europarlamentarul social-democrat o acuza pe Monica Macovei ca a mobilizat colegii din PDL care nu erau membri ai Comisiei de Control Bugetar sa vina sa voteze "ca sa fie ei siguri ca domnul Orban va avea mai multe voturi impotriva decat pentru. Si uite asa au votat si Elena Basescu, si Traian Razvan Ungureanu si Sebastian Bodu".

Ivan a mai precizat ca Macovei i-a spus ca va vota pentru Orban, dar la numaratoare nu iese si votul europarlamentarului PDL.

"Monica Macovei mi-a spus mie in sala ca va vota pentru domnul Orban. Dar noi am numarat voturile noastre si ale liberalilor, aveam fix 12 voturi. Deci este imposibil ca doamna Macovei sa fi votat pentru. Votul a fost secret, dar noi stim cum au votat ai nostri. Colegii nostri ne-au aratat votul", a precizat Catalin Ivan.

Acesta sustine ca ce s-a intamplat in Comisie este "in logica a ceea ce s-a intamplat toata vara, interesul politic, de partid al PDL e mai important decat interesul national, nu conteaza ca ne facem de ras in Europa, nu conteaza ca punem in pericol interesul national, daca PDL-ului nu-i convine un anumit lucru e suficient sa faca orice impotriva Romaniei. Nu au notiunea de interes national", a mai spus liderul social-democrat.

Catalin Ivan considera ca votul de miercuri este "o bila neagra foarte mare pentru Romania".

Leonard Orban a primit miercuri aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar, cu 14 voturi impotriva si 12 pentru. Avizul este consultativ, la fel si cel al plenului Parlamentului.

Consiliul poate accepta numirea sa chiar si in cazul unui vot nefavorabil in PE.

Inainte de audieri, Leonard Orban a raspuns afirmativ la intrebarea daca si-ar retrage candidatura in cazul unui aviz nefavorabil al Parlamentului cu privire la numirea sa ca membru al Curtii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Catalin Ivan audiere Leonard Orban, #Catalin Ivan PSD PDL, #Catalin Ivan eurodeputat europarlamentar , #Uniunea Europeana