Pedeapsa record pentru un abuzator sexual din Republica Moldova: inchisoare pe viata pentru ca si-a hartuit si violat fiicele

Vineri, 11 Iunie 2021, ora 13:26 2097 citiri
Fetele ramasesera in grija tatalui FOTO Pixabay

Un barbat din nordul Republicii Moldova a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru viol, actiuni violente cu caracter sexual si hartuire sexuala, comise pe durata a doi ani asupra fiicelor minore.

Potrivit probatoriului, in perioada 2018 - 2020, inculpatul si-a abuzat sexual fiica de 14 ani si a hartuit-o pe sora acesteia de 11 ani. Abuzurile barbatului erau sistematice si se intamplau in timp ce mama fetelor era la munca peste hotare, fetele ramanand in grija tatalui.

Totul a iesit la iveala, peste doi ani, cand fetita mai mare i-a povestit bunicii despre calvarul prin care au trecut, femeia anuntandu-i pe oamenii legii, pe acest caz fiind pornita o cauza penala, iar agresorul retinut si detinut in custodia statului pana la pronuntarea verdictului. Fiind audiat de procurori, barbatul a pledat nevinovat.

Potrivit materialelor dosarului, acesta a mai fost in conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru actiuni similare, comise fata de sotie. In acelasi timp, victimelor violentei sexuale le-a fost oferita asistenta medicala, sociala si consiliere psihologica in vederea reabilitarii.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in conditiile legii, informeaza Agora.md

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii