Incendiu la cea mai mare rafinarie din Europa

Marti, 03 August 2021, ora 09:225059 citiri
Incendiu la cea mai mare rafinarie din Europa
Foto: captura Youtube

Un incendiu a izbucnit in noaptea de sambata spre duminica in rafinaria Shell din Rotterdam, din Olanda, cea mai mare mare din Europa, ceea ce a dus la oprirea partiala a instalatiei.

"Incendiul a izbucnit in cursul noptii, intr-o centrala electrica de inalta tensiune a rafinariei Shell Pernis din Rotterdam", a declarat un purtator de cuvant al Shell, citat de AFP.

Pompierii au preluat controlul asupra incendiului in jurul orei locale 06:00 (07:00 ora Romaniei), insa flacari enorme erau vizibile inca de departe.

"Mai multe unitati sunt oprite si, din motive de securitate, ardem gazul ramas in interior", a explicat purtatorul de cuvant, adaugand ca acest proces este "complet controlat", iar compania "incearca sa limiteze arderea pentru a nu deranja prea tare locuitorii din jur".

Este posibil ca incendiul sa fi fost provocat de un scurtcircuit, insa informatia nu a fost confirmata de Shell, care a demarat o ancheta.

Potrivit unui oficial din serviciile regionale de securitate, nu exista urme de gaze toxice in fum, insa s-a degajat funingine.

Shell nu a putut evalua inca pagubele si nici nu poate spune cand va functiona din nou, la capacitate maxima, rafinaria.

Comentarii
Jospsdulroshu
rank 1
Bucurie mare pe frosa, arde UE