In plin summit UE, sute de politisti din Bruxelles se dau bolnavi

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 15:562767 citiri
In plin summit UE, sute de politisti din Bruxelles se dau bolnavi
Foto: Arhiva Ziare.com

Sute de politisti din Bruxelles s-au declarat bolnavi pentru a-si exprima nemultumirea fata de conditiile de munca, in contextul in care miercuri au loc in capitala belgiana mai multe reuniuni ale sefilor de stat din Uniunea Europeana si Asia ce necesita o prezenta politieneasca semnificativa.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei belgiene, 20% din cei 2.600 de politisti din zona Bruxelles-Capitale-Ixelles, ceea ce inseamna putin peste 500, s-au declarat miercuri "absenti pe motiv de boala", transmite AFP.

De asemenea, un sector de politie vecin a mentionat ca miscarea de protest inceputa luni de trei sindicate a afectat si 585 de politisti proprii.

Reforma pensiilor, cumularea de concedii medicale si penuria structurala de personal sunt principalele motive de nemultumire ale politistilor.

Bruxelles-ul va gazdui, miercuri seara si joi, Consiliul European de toamna, iar joi si vineri summit-ul Europa-Asia.

"In orice caz, summit-ul va avea loc, politia va fi prezenta. Ne-am asezat la masa negocierilor pentru a gasi solutii", a dat asigurari Ilse Van De Keere, purtator de cuvant al politiei din zona Bruxelles-Capitale-Ixelles, operationala in zona institutiilor europene.

Gestionarea efectivelor de politie se anunta, totusi, complicata la sfarsitul acestei saptamani, tinand cont de numarul mare de certificate medicale primite.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News