Imagini de groază ale inundațiilor din Grecia: mai multe persoane încearcă să se salveze dintr-un autobuz scufundat într-un pasaj subteran VIDEO

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 11:423426 citiri
Imagini de groază ale inundațiilor din Grecia: mai multe persoane încearcă să se salveze dintr-un autobuz scufundat într-un pasaj subteran VIDEO
Un autobuz plin de pasageri se scufundă într-un pasaj subteran FOTO Facebook / Greek Reporter

Frontul atmosferic numit Ballos a lovit joi, 14 octombrie, provocând întreruperi de curent în mai multe părți ale capitalei Greciei și inundând străzile.

Ploaia torențială a forțat autoritățile elene să trimită un mesaj de alertă de urgență prin care avertizează cetățenii să nu se aventureze în aer liber decât dacă este absolut necesar.

Un autobuz plin de pasageri se scufundă într-un pasaj subteran din Atena, imagini scoase parcă dintr-un scenariu de film de groază.

Până în prezent, Brigada de Pompieri a primit cel puțin 90 de apeluri pentru probleme de pompare a apei, tăierea copacilor și inundații în New Philadelphia, Kato Patisia, Peristeri, Moschato și Kifissia.

La New Philadelphia, studenții au trebuit să facă un pod din băncile lor pentru a ieși din clădirea inundată.

Faimoasa piață de vechituri de la Monastiraki din centrul Atenei a fost inundată de apă.

Probleme similare au fost și în Salonic, unde în câteva ore orașul a primit jumătate din cantitatea de ploaie pe care o înregistrează, în mod normal, în toată luna septembrie.

Autoritățile de pe insula Evia au declarat că mai multe zone devastate de incendiile de vară au fost evacuate joi în urma celei de-a doua furtuni severe din mai puțin de o săptămână.

Câteva zeci de persoane au fost mutate din casele lor din nordul insulei și făceau aranjamente pentru a sta cu prietenii sau în camerele de hotel rezervate de autoritatea regională.

Nordul Evia, la aproximativ 130 de kilometri nord-est de Atena, a suferit incendii devastatoare în timpul verii, lăsând zona mai vulnerabilă la inundații fulgerătoare, relatează Greek Reporter

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News