Igor Dodon: Pentru Romania e mare fericire ca un cetatean al sau a devenit presedinte al Republicii Moldova

Vineri, 20 Noiembrie 2020, ora 12:32 86449 citiri
Foto: Facebook/ Igor Dodon

Presedintele in exercitiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a declarat convins vineri ca Romania este fericita ca un cetatean al sau a devenit presedinte al Republicii Moldova, facand aluzie la cetatenia romana a contracandidatei sale Maia Sandu, care a castigat categoric al doilea tur al scrutinului prezidential.

Declaratia a fost facut in cadrul unui live video pe pagina sa de Facebook, in care Dodon a raspuns la intrebari primite din partea jurnalistilor si a cetatenilor.

Intrebat despre deschiderea manifestata de Romania dupa victoria obtinuta de Maia Sandu, cand presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va face o vizita oficiala la Chisinau dupa ce presedintele ales isi va prelua mandatul, Dodon a spus ca este clara aceasta deschidere.

"E clar, au sustinut-o in alegerile prezidentiale. Romania e deschisa (fata de Maia Sandu - n.r.)", a spus liderul pro-rus in exercitiu de la Chisinau.

"In al doilea rand, eu cred ca pentru dansii (romani - n.r.) e mare fericire ca un cetatean al Romaniei a devenit presedinte al Republicii Moldova. Aici nu e nimic straniu", a mai declarat el ca raspuns la intrebare.

Maia Sandu, candidata Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), a castigat categoric duminica al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, obtinand 57,7% din voturi, comparativ cu 42,25% din voturi primite de presedintele in exercitiu Igor Dodon, candidat independent, dar sustinut de Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News