Azi e haos in Belgia: Grevele blocheaza tara, Wizz Air a anulat toate zborurile din Romania

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 07:28
7260 citiri
Azi e haos in Belgia: Grevele blocheaza tara, Wizz Air a anulat toate zborurile din Romania
Foto: captura video Youtube

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Belgia. MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Belgia ca, in 13 februarie, conform anunturilor sindicatelor belgiene, pe intreg teritoriul regatului vor avea loc proteste, iar functionalitatea serviciilor publice, inclusiv transportul in comun, va fi perturbata.

Reteaua feroviara este afectata pentru 24 de ore, incepand de marti, de la ora 22:00, perturbari importante fiind anuntate inclusiv pentru transportul in comun din capitala Bruxelles si liniile preorasenesti.

Transportul aerian se va desfasura la capacitate redusa; este posibil ca aeroportul Charleroi sa isi suspende activitatea, in timp ce graficul de zbor pe aeroportul Bruxelles-Zaventem va inregistra perturbari semnificative.

Ca urmare, conexiunile aeriene intre Romania si Belgia vor fi afectate.

De exemplu, compania Wizz Air a anuntat ca este nevoita sa isi anuleze toate zborurile spre si dinspre Bruxelles.

Zborurile care vor fi reprogramate pe 14 februarie 2019 sunt: W6 3351 Cluj-Napoca - Charleroi, W6 3352 Charleroi -Cluj- Napoca; W6 3523 Timisoara -Charleroi, W6 3524 Charleroi-Timisoara; W6 3081A Bucuresti Otopeni - Charleroi, W6 3082A Charleroi -Bucuresti Otopeni.

In egala masura, se vor inregistra in Belgia efecte ale grevei si asupra activitatii administratiei locale, serviciilor postale si a altor servicii publice.

Informatii de actualitate privind conditiile de transport se pot obtine consultand paginile web ale operatorilor de transport public: STIB (www.stib-mivb.be), TEC (www.infotec.be), SNCB (www.belgianrail.be), De Lijn (https://www.delijn.be/nl/), precum si site-urile oficiale ale operatorilor aerieni si ale aeroporturilor Bruxelles-Zaventem (www.brusselsairport.be/en/passengers) si Charleroi (https://www.brussels-charleroi-airport.com/brussels-south-charleroi-airport/index.html)

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Bruxelles:+32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 345 0040 si +32 (0) 2 344 1658, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Bruxelles: +3223440854.

MAE recomanda consultarea paginii de Internet http://bruxelles.mae.ro si reaminteste ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Belgia proteste trafic blocat, #zboruri Romania Bruxelles 13 februarie , #Bruxelles