Guvernul belgian obligat de Tribunalul din Bruxelles sa ridice toate restrictiile impuse de pandemie in 30 de zile

Miercuri, 31 Martie 2021, ora 16:47
10847 citiri
Guvernul belgian obligat de Tribunalul din Bruxelles sa ridice toate restrictiile impuse de pandemie in 30 de zile
Guvernul belgian obligat de instanta sa ridice toate masurile impuse de pandemie

Un tribunal din Bruxelles a ordonat miercuri, 31 martie, guvernului belgian sa ridice in termen de 30 de zile toate masurile restrictive impuse in contextul pandemiei, a confirmat Ministerul de Interne pentru agentia dpa.

In caz de neconformare, guvernului ii va fi aplicata o penalitate de 5.000 de euro pe zi, au relatat mai multe mass-media belgiene.

Actiunea in justitie a fost introdusa de Liga Drepturilor Omului, care a argumentat ca nu a fost prezentata baza legala a masurilor respective si ca, prin urmare, ordinele ministeriale care stabileau restrictiile sunt ilegale.

Belgia a impus restrictii de circulatie pe timp de noapte si inchiderea tuturor magazinelor cu produse neesentiale - unde accesul este permis doar cu programare -, in cadrul eforturilor de combatere a pandemiei.

Toate calatoriile in afara tarii sunt interzise, cu exceptia celor esentiale, cum sunt cele in scop profesional sau pentru ingrijirea unui membru de familie in strainatate.

Ramane insa de vazut daca guvernul belgian va respecta ordinul tribunalului, cu atat mai mult cu cat amenda este plafonata la 200.000 de euro, potrivit cotidianului Le Soir.

Guvernul finlandez renunta la un plan de lockdown

Guvernul din Finlanda a retras o propunere de introducere a unor interdictii de iesire din casa in mai multe orase in incercarea de a opri raspandirea pandemiei de COVID-19, a declarat miercuri premierul Sanna Marin, potrivit Reuters.

Decizia vine dupa un anunt al unei Comisii Constitutionale conform careia propunerea este prea vaga si nu respecta legea fundamentala.

"Din cauza anuntului comisiei, guvernul a decis sa retraga propunerea", a scris Sanna Marin pe Twitter.

Saptamana trecuta, guvernul a propus introducerea unui lockdown in cinci orase, inclusiv in capitala Helsinki. Oamenii nu ar mai fi putut iesi din casa decat din motive stricte, scopul propunerii fiind oprirea inmultirii infectarilor cu coronavirus si a spitalizarilor.

Atac cu un cuțit într-o gară din Bruxelles: ”Încă mai e sânge, sunt şocată. A devenit un lucru banal” VIDEO
Atac cu un cuțit într-o gară din Bruxelles: ”Încă mai e sânge, sunt şocată. A devenit un lucru banal” VIDEO
O persoană a fost rănită într-o agresiune cu un cuţit la Gara Bruxelles-Midi luni, 22 aprilie. În urma incidentului, un bărbat a fost arestat, anunţă poliţia belgiană. Potrivit...
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
#Bruxelles, #Tribunal, #sentinta, #Belgia, #pandemie , #Bruxelles