La slujbă, doar cu test COVID negativ. Țara în care credincioșii nevaccinați vor fi nevoiți să se supună noilor restricții

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 16:213327 citiri
La slujbă, doar cu test COVID negativ. Țara în care credincioșii nevaccinați vor fi nevoiți să se supună noilor restricții
Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice atingând niveluri record FOTO Pixabay

Noua tulpină a coronavirusului, dar și creșterea numărului de infectări în unele zone, au împins autoritățile din mai multe state să adopte noi restricții.

Grecia a introdus noi restricţii prin care credincioşii sunt obligaţi să prezinte un test COVID-19 negativ pentru a participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Conform noilor măsuri anunţate pe 18 noiembrie, persoanelor nevaccinate li se interzice accesul în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În cazul bisericilor, duminică a fost prima zi în care credincioşii care participă la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

"(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni", a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu.

"Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile", a mai spus el.

Unii credincioşi au declarat că au venit mai puţini oameni decât de obicei la slujba de duminică din cauza cerinţei ca cei nevaccinaţi să plătească pentru teste, un cost care s-ar putea dovedi costisitor pentru cei cu familii.

Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice atingând niveluri record. Până sâmbătă, ţara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus şi 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News