Grecia: Ministrul Sanatatii face apel la turisti sa respecte toate protocoalele de pandemie

Duminica, 05 Iulie 2020, ora 07:19
3467 citiri
Grecia: Ministrul Sanatatii face apel la turisti sa respecte toate protocoalele de pandemie
Foto: Pixabay

Ministerul grec al Sanatatii, Vassilis Kikilias, a facut apel sambata, in timpul unei vizite in insula Creta, ca turistii straini sa respecte protocoalele de sanatate referitoare la noul coronavirus, in perioada petrecuta in Grecia.

"Am angajat 500 de medici si personal medical sa sustina Creta, verificam aeroporturile, verificam hotelurile si toate facilitatile de cazare, Creta este pregatita sa primeasca turistii", a afirmat ministrul.

Acesta a facut in acelasi timp apel la turisti sa respecte masurile de protectie impotriva coronavirusului, noteaza News.ro.

"As dori sa cer si sa rog turistilor sa respecte protocoalele de sanatate, asa cum am facut noi grecii. Pe de alta parte, acesta este motivul pentru care au venit aici, pentru ca Grecia este o tara frumoasa, Creta este o insula minunata, dar si pentru ca Grecia este o tara sigura", a subliniat Kikilias.

El a adaugat ca grecii au respectat masurile si au dovedit ca tara a reusit, a devenit un exemplu de imitat.

"Nu dorim sa stricam acest lucru acum, de aceea ii rog pe turisti sa faca acelasi lucru. Respectati-ne tara, care este foarte frumoasa, si aderati la protocoalele medicale si la regulile pe care le-am stabilit, astfel incat sa avem cel mai mic numar de cazuri posibil", a spus Kikilias.

Potrivit sefei autoritatii pentru sanatate din Creta, Lena Borboudaki, insula poate acoperi 155 de cazuri usoare si moderate in structurile de spitalizare si, daca va fi necesar, pot fi puse la dispozitie 328 de paturi.

In privinta cazurilor care vor necesita spitalizare la terapie intensiva, in prezent sunt disponibile 9 paturi, iar numarul acestora poate fi marit in cateva ore la 30, daca va fi necesar, si chiar la 60, daca ar avea loc o crestere puternica a numarului de cazuri.

Turistii testati la intrarea in Grecia trebuie sa ramana in auto-izolare pana la venirea rezultatelor. Deocamdata, un singur turist a fost prins ca a incalcat aceasta regula.

Persoanele cu rezultate pozitive ale testelor vor fi plasate in hoteluri pentru carantina sau vor fi spitalizate daca va fi necesar.

Incepand din 12 iunie, un total de 65 de persoane intrate in Grecia au fost testate pozitive, au anuntat sambata autoritatile din domeniul sanatatii.

5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#vacanta, #turism, #coronavirus, #Grecia, #Creta, #paturi, #spitale, #imbolnaviri, #cazuri , #Grecia