Grecia, crestere importanta a numarului de infectari dupa saptamani intregi de scadere

Marti, 06 Iulie 2021, ora 20:43
10442 citiri
Grecia, crestere importanta a numarului de infectari dupa saptamani intregi de scadere
Alarma dupa cresterea importanta a numarului de imbolnaviri in Grecia FOTO Pixabay

Numarul noilor cazuri de COVID-19 in Grecia a crescut mai mult decat dublu marti fata de luni, dupa ce mai multe saptamani de scadere a acestora au determinat autoritatile sa elimine majoritatea restrictiilor antiepidemice, relateaza Reuters.

In ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.797 de noi infectari, iar luni 801.

Grecia, tara puternic dependenta de turism, a ridicat cea mai mare parte a restrictiilor pentru calatorii si activitati recreative, eliminand si purtarea obligatorie a mastii in spatiile deschise.

Expertii in sanatate si-au exprimat ingrijorarea cu privire la coronavirus si la varianta sa mai contagioasa Delta dupa ce infectiile au inceput sa creasca din nou in ultimele zile.

Un oficial guvernamental a declarat marti ca multe dintre noile cazuri de teste pozitive sunt tineri si sunt legate de divertisment, asa ca autoritatile au decis sa reimposeze restrictii la restaurante, cluburi de noapte si baruri la sfarsitul acestei saptamani.

"Incepand cu 8 iulie, restaurantele, barurile, cluburile si locurile de divertisment vor functiona numai cu clienti permanenti si in conformitate cu regulile legale privind capacitatea", a declarat ministrul adjunct, Nikos Hardalias, intr-un briefing.

Cei care vor incalca aceste reguli se vor confrunta, de asemenea, cu amenzi grele, inclusiv suspendarea licentelor de functionare, a spus Hardalias.

"Aceste masuri de urgenta urmaresc sa limiteze raspandirea virusului la varste mai mici, astfel incat sa avem cu totii o vara mai libera, dar, cel mai important, o vara sigura", a adaugat el.

Circa 38% din populatia Greciei eligibila pentru vaccinarea anti-COVID-19 este complet vaccinata si guvernul de la Atena ofera stimulente pentru a incuraja oamenii sa se vaccineze, cu obiectivul ca acest procent sa ajunga la macar 70% in toamna.

Lockdownul instituit in noiembrie a costat economia greaca miliarde de euro. Guvernul grec a declarat ca nu va inchide din nou economia doar pentru a proteja o minoritate nevaccinata

Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
#Grecia, #Delta, #tulpina noua covid, #pandemie coronavirus lume , #Grecia
Comentarii