Germania, lockdown pentru cei nevaccinați. Cancelarul Angela Merkel cere ca vaccinarea să devină obligatorie din 2022

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 17:145742 citiri
Germania, lockdown pentru cei nevaccinați. Cancelarul Angela Merkel cere ca vaccinarea să devină obligatorie din 2022
Angela Merkel, cancelarul Germaniei FOTO Pixabay

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut joi, 2 decembrie, după o întâlnire cu liderii regionali, ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie din 2022. Până atunci, noi restricții severe vor fi în vigoare pentru cei care refuză să se vaccineze, relatează CNN.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie votată în Parlament. În acest caz, vaccinarea ar putea deveni obligatorie în februarie.

Accesul în magazinele care nu sunt considerate esențiale, în restaurante, la evenimentele sau activitățile culturale, în cinematografe sau teatre va fi permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. De asemenea, discotecile și cluburile se vor închide dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag de infectare.

Merkel a avertizat că situația este ”foarte gravă” și le-a cerut germanilor să fie solidari pentru a depăși valul patru al pandemiei, în condițiile în care presiunea pe spitale este foarte mare.

”Am înțeles că situația este foarte gravă și dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate. Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie rupt și acest lucru nu s-a întâmplat încă”, a spus ea.

Angela Merkel și succesorul ei, Olaf Scholz, s-au întâlnit joi cu liderii regionali germani pentru a discuta despre măsurile care ar trebui luate pentru a limita răspândirea coronavirusului.

În aceeași zi, autoritățile sanitare au anunțat 73.209 de cazuri noi de Covid-19 și 388 de noi decese. Rata de vaccinare din Germania este de 68%.

Recent, și Austria a anunțat că vaccinarea va deveni obligatorie din 2022, iar în Grecia măsura îi va viza pe cei de peste 60 de ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News