Germania comanda deja vaccinuri pentru anul 2022: "Daca nu vom avea nevoie de ele, bine, dar daca da, atunci vor fi disponibile"

Sambata, 30 Ianuarie 2021, ora 19:55
2320 citiri
Germania comanda deja vaccinuri pentru anul 2022: "Daca nu vom avea nevoie de ele, bine, dar daca da, atunci vor fi disponibile"
Foto: Pixabay (Arhiva)

Germania comanda deja vaccinuri impotriva coronavirusului pentru anul viitor, in caz ca vor fi necesare doze de rapel pentru a mentine imunitatea, a declarat sambata ministrul sanatatii, Jens Spahn, citat de Reuters.

La o intalnire cu lucratorii din domeniul sanitar, oficialul a sustinut ca s-au facut progrese la achizitia si administrarea vaccinurilor, aratand ca au fost vaccinati cu prima doza 2,3 milioane din cei 83 de milioane de locuitori ai Germaniei.

Guvernele europene au fost criticate pentru problemele din fluxurile de productie si aprovizionare, dupa ce toti cei trei producatori de vaccinuri aprobate pana acum in UE - AstraZeneca, Pfizer si Moderna - au anuntat reducerea cantitatilor care urmeaza sa fie livrate.

Germania, paralizata din noiembrie

Germania, tara cu cea mai mare economie din Europa, a fost paralizata din noiembrie, a doua oara, de restrictii de circulatie, iar multi germani invidiaza Regatul Unit, Israelul sau Statele Unite pentru ritmul mai rapid de vaccinare, arata Reuters.

"Comandam efectiv chiar acum noi vaccinuri pentru 2022, pentru a dispune de cel putin anumite cantitati. Nimeni nu stie daca vom avea nevoie de un rapel. (...) Cu extinderea actuala a capacitatilor de productie, vom comanda vaccinuri din precautie. Daca nu vom avea nevoie de ele, bine, dar daca da, atunci vor fi disponibile", a spus Spahn.

Critici la adresa guvernului federal

Sambata, premierii mai multor landuri germane s-au alaturat criticilor la adresa guvernului federal de la Berlin, inaintea urmatoarei reuniuni a grupului de lucru pentru vaccinare, care va avea loc luni. Actorii nationali si regionali vor discuta cu reprezentantii companiilor farmaceutice si ai Uniunii Europene.

Prim-ministrul landului Bavaria, Markus Soeder, a propus noi reguli, care sa lase landurilor mai multa libertate in desemnarea celor care au nevoie mai urgenta de vaccin. "Avem nevoie de o economie de urgenta a vaccinului in care landul stabileste reguli clare", a declarat el ziarului Die Welt. Oficialul bavarez a facut de asemenea apel la autoritati sa aiba in vedere utilizarea in Europa si a vaccinurilor chinezesti si rusesti.

Cifre ingrijoratoare

In Germania s-au raportat sambata 13.321 de cazuri noi de infectare cu coronavirus si 794 de decese asociate cu COVID-19, dar numarul de cazuri la 100.000 de locuitori in ultimele sapte zile a scazut de la 94 la 91.

Guvernul afirma ca pentru a evita suprasolicitarea spitalelor acest indice trebuie sa scada sub 50.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#germania covid, #germania vaccin covid, #Germania coronavirus, #Germania vaccin coronavirus , #Germania