Germania a cazut victima stirilor false: Presa din SUA a relatat lupte de strada intre jihadisti si Politie

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 17:04
6401 citiri
Germania a cazut victima stirilor false: Presa din SUA a relatat lupte de strada intre jihadisti si Politie
Foto: captura YouTube

Germania are de infruntat un an greu. Alegerile parlamentare din toamna reprezinta un bun prilej de intoxicare cu stiri false. Acestea au fost lansate deja si se propaga cu viteza sunetului.

Site-ul de stiri american Breitbart a scris, zilele trecute, ca in noaptea de Revelion o multime de oameni a atacat politia si a dat foc celei mai vechi biserici din Germania. Mai mult, grupul masiv de oameni ar fi cantat "Allahu Akbar" si ar fi purtat in maini steaguri jihadiste.

Nimic mai fals, spun autoritatile germane, conform The Guardian. Acestea recunosc ca in noaptea de Revelion a existat un incident minor, in care un foc de mic dimensiuni s-a iscat intr-o biserica (nu era nici cea mai veche, nici de importanta istorica), insa acesta a fost stins in doar 12 minute. Nici urma de steaguri jihadiste, preamariri ale lui Allah sau atacuri la adresa politiei.

Chiar si asa, articolul publicat de Breitbart a fost preluat imediat de media, raspandindu-se cu o repeziciune uimitoare.

Autoritatile germane mai spun ca, spre deosebire de alti ani, cel mai recent Revelion a fost chiar o noapte linistita. Politia din Dortmund, unde ar fi avut loc incidentul despre care a scris presa americana, a transmis ca in acea noapte a avut 185 de misiuni, spre deosebire de 421, cu un an inainte.

Presa germana scrie ca Breitbart se foloseste de exagerari si chiar de informatii eronate pentru a transmite impresia ca in Germania e un fel de razboi civil haotic, cauzat de agresori islamisti.

Referindu-se la articolul din Breitbart, publicatia Ruhr Nachrichten nu vorbeste doar despre "stiri false", ci si despre "ura si propaganda".

In ultima vreme, mass-media germana si politicienii au avertizat ca Germania ar putea deveni tinta stirilor false.

Bild, cel mai bine vandut cotidian german, a prezis ca lucrurile vor sta asa inca de cand un fost director de la Breitbart, Steve Bannon, a devenit strateg-sef pentru Donald Trump, anul trecut.

Situatia nu va fi mai buna pe viitor, apreciaza Bild, din moment ce Breitbart va lansa versiuni ale site-urile in limbile germana si franceza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#stiri false Breitbart, #stiri false Germania, #presa stiri false alegeri, #incendiu biserica Germania jihadisti , #Germania