German in varsta de 100 de ani, acuzat de complicitate la 3.518 crime din timpul Holocaustului

Marti, 09 Februarie 2021, ora 07:12
3469 citiri
German in varsta de 100 de ani, acuzat de complicitate la 3.518 crime din timpul Holocaustului
Anul trecut, un german in varsta de 93 de ani a fost condamnat pentru 5.230 de capete de acuzare pentru complicitate la crima FOTO Pixabay

Procuratura din Germania l-a pus sub acuzare pe un german in varsta de 100 de ani pentru complicitate la 3.518 de crime in timp ce ar fi fost gardian la lagarul de concentrare Sachsenhausen, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, transmite Reuters.

Potrivit televiziunii publice NDR, suspectul, care traieste in landul Brandenburg, este acuzat ca a contribuit "In mod efectiv si intentionat" la crimele din lagarul unde au murit 100.000 de oameni.

In ultimii ani, procurorii i-au pus sub acuzare pe mai multi fosti supraveghetori in lagare de concentrare, profitand de o ultima oportunitate de a face dreptate pentru milioanele de oameni care au murit in multe lagare, intre care evrei, tigani, homosexuali si prizonieri politici.

Anul trecut, Bruno D, in varsta de 93 de ani, a fost condamnat pentru 5.230 de capete de acuzare pentru complicitate la crima, in timp de procurorii l-au acuzat saptamana trecuta pe Irmgard F, in varsta de 95 de ani, fost secretar la lagarul de la Stutthof, pentru complicitate la 10.000 de crime.

Potrivit NDR, barbatul pus sub acuzare ar fi lucrat la Sachsenhausen intre 1942 si 1945.

Lagarul, imfiintat langa Berlin in 1936, era cunoscut pentru experimentele de gazare a detinutilor, inainte sa fie gazati milioane de oameni la Auschwitz.

Procurorii si oficialii tribunalului din Neuruppin, unde au fost inregistrate acuzatiile, nu au raspuns imediat solicitarilor de comentarii.

Iohannis, despre Holocaust: Romania isi are partea sa de responsabilitate

"Trebuie sa ramanem vigilenti si sa constientizam ca pericolul urii reinnoite inca pandeste perfid si isi croieste, subtil, dar sigur, drum in societatile noastre", a transmis presedintele Klaus Iohannis intr-un mesaj transmis de Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Seful statului a adaugat ca Romania "are partea sa de responsabilitate pentru vina teribila de a-si fi asasinat proprii cetateni evrei si romi".

CTP e revoltat și dezamăgit: "Dimineața știu că mă așteaptă mizeria umană și crima zilei"
CTP e revoltat și dezamăgit: "Dimineața știu că mă așteaptă mizeria umană și crima zilei"
Cristian Tudor Popescu este dezamăgit și revoltat de ceea ce se întâmplă în România, despre care spune că a devenit un loc plin de violență și cruzime. Sub titlul "România în...
Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Poliția germană anunță că cel puţin cinci persoane au murit, iar altele sunt rănite după ce un autocar cu 53 de pasageri a făcut accident şi s-a răsturnat pe autostradă, în apropiere...
#Holocaust, #crime, #Germania, #nazisti, #evrei , #Germania
Comentarii
P
Pauperovici
rank 1
intre timp ne impartim Europa cu paganii muscoviti