Furtuna Aurora face ravagii în mai multe zone din Europa. Care sunt țările cele mai afectate VIDEO

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 19:013187 citiri
Furtuna Aurora face ravagii în mai multe zone din Europa. Care sunt țările cele mai afectate VIDEO
Sute de mii de oameni au rămas fără curent electric din cauza vântului FOTO Twitter

Patru oameni au murit în Polonia, mai mulți au fost răniți în Olanda, trenurile au avut întârzieri majore în Germania, iar Franța s-a confruntat cu pene de curent, toate din cauza furtunii Aurora, care a afectat mare parte din nordul Europei, ieri, 21 octombrie.

O persoană a murit în Polonia, după ce mașina în care se afla a fost luată pe sus de vântul puternic, iar un constructor și-a pierdut viața după ce un zid s-a prăbușit pe el, din cauza rafalelor. Alți doi oameni din orașul Wroclaw au murit striviți, după ce un copac a căzut peste mașina lor.

Sute de mii de oameni fără curent electric

Aproximativ 250.000 de gospodării din Franța au rămas fără electricitate, după ce vântul puternic care a atins și 175 de kilometri pe oră, a provocat avarii. Cantitatea mare de precipitații a provocat inundații, în urma cărora mai multe case au fost distruse.

Trafic feroviar suspendat

Prima furtună violentă din această toamnă a afectat mai multe părți din Germania, provocând daune în câteva landuri și suspendarea traficului feroviar. Cursele cu trenul pe distanțe lungi au fost anulate în cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia. Rafalele de vânt au depășit 100 de kilometri pe oră. Autoritățile portuare au emis avertismente pentru Marea Nordului și râurile Weser și Elba.

Acoperișuri distruse și copaci smulși din rădăcini

În Olanda, acoperișurile mai multor clădiri au fost distruse și copacii au fost smulși din rădăcini, într-un cartier din orașul Barendrecht, situat în sud-vestul țării. Cel puțin patru persoane au fost rănite.

Pomperii din Westerhoek, un oraș belgian de la granița cu Olanda, au spus că au primit zeci de apeluri în timpul nopții, de la oameni care aveau nevoie de ajutor cu daunele provocate de furtună.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News