Furt de 50 de milioane de euro in diamante - 31 de arestari, in 3 tari

Autor:Ana Ilie
Miercuri, 08 Mai 2013, ora 23:482670 citiri
Furt de 50 de milioane de euro in diamante - 31 de arestari, in 3 tari

Politistii din Belgia, Elvetia si Franta au arestat 31 de persoane in legatura cu unul din cele mai mari jafuri de diamante din lume.

Procurorii belgieni au anuntat ca au recuperat mari sume de bani si unele din diamantele furate de pe aeroportul din Bruxelles in luna februarie, scrie BBC.

O grupare de infractori a taiat atunci gardul aeroportului si a reusit sa puna mana pe un cufar cu diamante care era incarcat intr-un avion elvetian ce se pregatea de decolare. Diamantele furate erau estimate la 50 de milioane de dolari si erau transportate de la Antwerp la Zurich.

Hotii erau imbracati in uniforme de politie, purtau masti si erau inarmati.

Un suspect a fost arestat in Franta si sase in Elvetia marti, in vreme ce 24 au fost arestati miercuri dimineata in Belgia.

Jaf de diamante pe aeroportul din Bruxelles

Un transportator care urma sa incarce un aparat de zbor apartinand companiei aeriene Helvetic Airways a fost atacat, in luna februarie, pe aeroportul din Bruxelles, de catre persoane inarmate.

Furgoneta a fost atacata tocmai cand echipajul incarca bagajele intr-un avion. In urma jafului, aparatul, care trebuia sa plece spre Zurich, a ramas la sol.

Atacul armat a fost comis la ora 19:47 si a durat cinci minute. Nu a fost tras niciun foc de arma in timpul incidentului, care a durat cateva minute, si nimeni nu a fost ranit.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News