Fost parlamentar din Republica Moldova, interdicție pe 3 ani de intrare în România. ”Motivele nu sunt obligați să mi le raporteze, așa că revin acasă”

Sambata, 14 August 2021, ora 15:56 4347 citiri
Între 1990 și 2009, acesta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova FOTO Facebook / Iurie Roșca

Într-un video postat pe rețelele de socializare, fostul lider unionist Iurie Roșca declară că are interdicție de a intra în România timp de trei ani. Acesta spune că nu i-ar fi fost explicate motivele interdicției.

„Am interdicție de intrare în România pentru trei ani de zile, începând cu luna septembrie 2020. Motivele băieții nu sunt obligați să mi le raporteze așa că revin acasă”, a declarat Iurie Roșca.

Înainte de a anunța despre interdicție, Iurie Roșca a postat mai multe videouri din Vama Albița pe care încerca să o traverseze.

În 1989, Roșca a devenit unul dintre fondatorii Frontului Popular din Moldova, iar ulterior a stat în fruntea Partidului Popular Creștin-Democrat. Între 1990 și 2009, acesta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, relatează Agora.md

Din lider de frunte al mișcării unioniste basarabene de la inceputul anilor '90, Roșca a ajuns, în ultimii ani, să respingă ideea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, fiind un adept al tradiționalismului, doctrinei conservatoare, euroscepticismului, naționalismului economic și antiglobalismului.

În campania electorală din anul 2014, noile sale viziuni au fost expuse detaliat în programul "Planul Roșca"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News