Focuri de armă trase dinspre Belarus la frontiera cu Polonia. Tensiunile cresc pe măsura valului de migranți ce vor să intre în spațiul european

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 22:35 2256 citiri
Polițiștii de frontieră polonezi se află sub presiune și stres crescând FOTO Facebook / Marynarka Wojenna RP

Primul ministru de la Varșovia și-a exprimat sprijinul pentru trupele de frontieră poloneze după ce se pare că au fost trase focuri de armă de către grănicerii din Belarus.

O purtătoare de cuvânt a polițiștilor de frontieră polonezi a declarat joi, 7 octombrie, că forțele bieloruse au tras asupra armatei poloneze peste granița de est.

Nimeni nu a fost rănit și cel mai probabil s-a folosit muniție goală.

Ministerul de Externe al Poloniei a convocat, de asemenea, vineri ambasadorul din Belarus.

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat pe Twitter că „toate puterile statului” sunt alături de polițiștii de frontieră și militarii care protejează frontiera.

"Sunt și voi fi întotdeauna ferm alături de soldații noștri și de grănicerii noștri", a spus Morawiecki.

„Vreau să mulțumesc serviciilor noastre pentru abordarea lor profesională și responsabilă”, a adăugat el.

Michalska a declarat că polițiștii de frontieră polonezi se află sub presiune și stres crescând din cauza unui număr tot mai mare de incidente la granița cu Belarusul.

Statele membre UE, Polonia, Lituania și Letonia își protejează granițele împotriva presiunii migranților din Orientul Mijlociu și Africa.

Bruxelles spune că migrația ilegală este organizată și încurajată de guvernul bielorus al președintelui Alexander Lukashenko.

UE îl acuză pe Lukașenko că a desfășurat un „război hibrid” în represalii împotriva sancțiunilor occidentale asupra guvernului său autoritar de la Minsk.

În Belarus, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Stat pentru Poliția de Frontieră, Anton Bychkovsky, a respins afirmația că s-au tras focuri de armă, relatează Euronews.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News