O femeie in varsta de 104 ani a fost externata dintr-un spital din Madrid dupa ce s-a vindecat de COVID-19

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 17:08
2122 citiri
O femeie in varsta de 104 ani a fost externata dintr-un spital din Madrid dupa ce s-a vindecat de COVID-19
Femeia de 104 externata din spital FOTO Instagram

Elena, o pacienta spaniola in varsta de 104 ani, a fost externata dupa ce a depasit boala COVID-19 si dupa ce a stat 14 zile internata, au informat surse ale spitalului madrilen Gregorio Maranon unde a fost tratata, citate de EFE.

"Elena este o supravietuitoare, anul trecut a fost internata cu gripa A, iar anul acesta a depasit infectia COVD-19" provocata de SARS-CoV-2, a informat medicul Alvaro Alejandre de Ona, care a tratat-o pe pacienta centenara, subliniind ca ea nu a avut nevoie de respiratie asistata.

Exemplul Elenei constitue un licar de speranta in acest al doilea val, avand in vedere ca varsta sa inaintata constituie unul din factorii cei mai importanti la pacientii infectati. Acest caz special a determinat personalul Serviciului de Medicina Interna, medici, infirmiere si personal auxiliar sa se desparta cu aplauze de Elena la iesirea din spital, care le-a multumit si le-a urat la randul ei sanatate si ca "totul sa se rezolve cu bine".

Ea a cerut sa fie dusa acasa, unde traieste singura si duce o viata independenta, fapt dovedit prin forta cu care a combatut boala, se arata in comunicatul spitalului.

Gregorio Maranon este unul dintre marile spitale de stat din Madrid si unul care a ingrijit cei mai multi pacienti cu COVID-19 din Spania (12.719 de pacienti).

In perioada de varf a epidemiei de la Madrid (6 martie - 2 aprilie), au fost spitalizate peste 1.000 de persoane la acest centru, iar in cel de-al doilea val au fost tratate peste 2.300 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

In prezent, in sectiile spitalului Gregorio Maranon sunt internati 96 de pacienti cu COVID-19, dintre care 23 sunt la terapie intensiva.

Spania ar trebui sa obtina imunitatea colectiva la finalul verii viitoare. "Cred ca ne aflam la inceputul sfarsitului pandemiei"

Zonele cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19. Capitala, peste 500 de imbolnaviri in ultimele 24 de ore

Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
#femeie, #coronavirus, #madrid, #spital, #externare , #Spania