Exercitiu amplu al armatei sarbe, cu drone chineze si avioane de lupta rusesti

Sambata, 10 Octombrie 2020, ora 22:10
4390 citiri
Exercitiu amplu al armatei sarbe, cu drone chineze si avioane de lupta rusesti
Foto: Facebook// Aleksandar Vucic

Armata sarba a efectuat sambata in poligonul militar Pester, in vestul tarii, un exercitiu militar, ca o demonstratie a puterii militare revigorate a Serbiei, relateaza agentia Reuters.

Programul de aplicatii militare, denumit Cooperation 2020 si la care au asistat presedintele Aleksandar Vucic si alti demnitari, a evidentiat legaturile militare stranse ale Belgradului cu Beijingul si Moscova.

"Ne consolidam armata pentru a descuraja orice agresor, nu avem intentia de a declansa conflicte", a declarat in fata presei presedintele Vucic, dupa exercitiul in cadrul caruia avioane de lupta rusesti, elicoptere si tancuri au deschis focul asupra unor tinte terestre, in timp ce drone de lupta de productie chineza au survolat poligonul.

Serbia a prezentat astfel in premiera in cadrul unui exercitiu militar dronele de lupta chineze CH-92A, dupa ce a receptionat sase aparate de acest fel in luna iunie.

China considera Serbia o parte a initiativei sale Belt and Road menite sa deschida noi legaturi comerciale pentru companiile chineze care au investit miliarde de euro, mai ales in imprumuturi si proiecte de infrastructura si energetice.

La exercitiul din poligonul Pester armata sarba a desfasurat mai mult de 40 de avioane, circa 150 de tancuri si transportoare blindate si aproximativ 2.800 de soldati.

In privinta echipamentelor militare Serbia se bazeaza in continuare in cea mai mare masura pe Rusia, de unde a achizitionat in ultimii ani avioane MIG-29 si alte arme, printre care elicoptere de lupta MI-35 si sisteme antiaeriene Pantir, acestea din urma fiind vazute si la acest exercitiu militar. Bugetul militar al Serbiei pentru anul acesta este de circa 1,14 miliarde de dolari, echivalentul a aproximativ 2,4% din PIB.

Serbia doreste sa adere la UE, nu insa si la NATO, ea declarandu-si neutralitatea militara in anul 2006, dar participa la Parteneriatul pentru Pace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Aleksandar Vucic, #serbia armata, #armata serbia cgina, #armata serbia avioane , #stiri Europa
Comentarii
Poza URANUS
URANUS
rank 5
Mai intra ametitii astia in UE, cind mi-or vedea ei ku...l cu drona