Exemplu de solidaritate in Belgia, dupa protestele anti-austeritate

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 09:522119 citiri
Exemplu de solidaritate in Belgia, dupa protestele anti-austeritate
Foto: NY DailyNews

Peste 1.000 de persoane au donat bani pentru a-l despagubi pe proprietarul unei masini distruse in timpul protestelor anti-austeritate de saptamana trecuta, de la Bruxelles. In total s-au strans 23.000 de dolari.

Abdeslam Gharrafi, barbatul a carui masina a fost distrusa in timpul protestelor din Belgia, va putea sa isi cumpere o masina noua, datorita donatiilor primite in semn de solidaritate, relateaza La Libre, citat de NewYork DailyNews.

Barbatul a privit neajutorat cum micuta sa masina portocalie, un Peugeot 106, a fost rasturnata si apoi incendiata in timpul manifestatiilor anti-austeritate din Belgia.

Abdeslam Gharrafi nu va ramane mult timp fara masina, datorita lui Bruno Dillen, director la o firma de publicitate, care a avut ideea sa deschida o pagina de donatii, pentru ca Gharrafi sa-si poata cumpara o masina noua.

Proteste violente la Bruxelles: Austeritatea nu functioneaza!

Dillen spera sa stranga in jur de 2.500 de dolari, argumentand ca "nu putem permite sa distrugem vieti". "Ce a urmat a fost o frumoasa poveste de solidaritate civica", relateaza sursa citata. In total, peste 23.000 de dolari au fost stransi din donatii primite de la peste 1000 de persoane, intr-o singura zi.

Peste 100.000 de persoane au participat saptamana trecuta la protestele desfasurate in capitala Belgiei, nemultumiti de noile politici de austeritate ale guvernului de centru-dreapta.

Proteste la Bruxelles: Zeci de mii de manifestanti in strada, masini in flacari (Video)

Protestatarii au avut pancarte si au perturbat circulatia autobuzelor si a trenurilor din capitala belgiana. In imaginile difuzate de institutiile de presa internationale se vad masini rasturnate si chiar in flacari, dar si manifestanti care se rafuiesc cu fortele de ordine, aruncand cu bucati de caldaram.

Masurile de austeritate anuntate de premierul Charles Michel, numit in luna octombrie, includ si cresterea varstei de pensionare, inghetarea salariilor, precum si reducerea fondurilor destinate culturii si cercetarii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News