Maia Sandu, dupa discutiile cu cancelarul Angela Merkel: "Germania va avea grija ca cetatenii Republicii Moldova sa poata vota in siguranta la alegerile din 11 iulie"

Miercuri, 19 Mai 2021, ora 21:46 1932 citiri
Este a doua discutie la nivel inalt intre Maia Sandu si Angela Merkel FOTO Facebook/Maia Sandu

Aflata in vizita la Berlin, miercuri, 19 mai, Presedintele Republicii Moldova a purtat discutii cu Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel. La solicitarea partii germane, din cauza restrictiilor pandemice dure, discutia a avut loc in regim de teleconferinta.

"Am discutat cu doamna Cancelar si despre recunoasterea certificatelor de vaccinare emise in Republica Moldova pentru a permite cetatenilor tarii noastre sa circule liber in Uniunea Europeana".

Un alt punct al discutiei a fost legat de desfasurarea alegerilor anticipate din Republica Moldova, care vor avea loc la data de 11 iulie.

"Am trecut in revista cu doamna Angela Merkel situatia interna din Republica Moldova, provocarile cu care ne-am confruntat in ultimele luni si perspectivele pe care le pot deschide alegerile parlamentare anticipate si agenda mea de reforme. Contez pe faptul ca Germania va avea grija ca, in actualele conditii de pandemie, cetatenii Republicii Moldova sa poata vota in siguranta", a precizeaza Maia Sandu.

Situatia interna din R.Moldova si deblocarea asistentei macrofinanciare au fost alte teme abordate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News