De abia deschis dupa atentate, aeroportul din Bruxelles se confrunta cu o greva

Miercuri, 13 Aprilie 2016, ora 12:281912 citiri
De abia deschis dupa atentate, aeroportul din Bruxelles se confrunta cu o greva
Foto: Arhiva Hepta.ro

Circa 50 de zboruri au fost deja anulate, miercuri, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, pe fondul grevei controlorilor de trafic aerian, declansata la putin peste o saptamana de la redeschiderea aeroportului vizat de atentatele teroriste de pe 22 martie.

Aeroportul Zaventem din Bruxelles, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, s-a redeschis pe 3 aprilie, functionand la capacitate limitata, pe fondul intensificarii controalelor de securitate, introduse dupa ce in terminalul de plecari al aeroportului s-au detonat doi atacatori kamikaze pe 22 martie.

Viata dupa atentate: Reguli noi pe aeroportul din Bruxelles de-abia redeschis

Liderii sindicali au solicitat marti controlorilor de trafic aerian sa intre in greva din cauza unor neintelegeri salariale, printre care o crestere a varstei minime de pensionare, relateaza Reuters.

"Mai multe persoane au intrat in greva", a declarat, miercuri, un purtator de cuvant al Autoritatii pentru Traficul Aerian Belgocontrol.

Circa 50 de curse aeriene au fost deja anulate pe aeroportul Zaventem din cele 400 programate pentru intreaga zi de miercuri, potrivit unui purtator de cuvant al aeroportului.

Traficul aerian de pe aeroportul Charleroi de la periferia Bruxelles-ului nu a fost afectat miercuri, a precizat un purtator de cuvant al aeroportului.

Greva a fost criticata dur de IATA, organizatia comerciala internationala a companiilor aeriene, care a calificat-o drept o "lovitura in fata" pentru companiile aeriene si personalul aeroportului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News