Cum a murit, de fapt, fata de 17 ani care a vrut sa fie eutanasiata, pentru ca era prea deprimata in urma unui viol

Joi, 06 Iunie 2019, ora 09:29
32270 citiri
Cum a murit, de fapt, fata de 17 ani care a vrut sa fie eutanasiata, pentru ca era prea deprimata in urma unui viol
Foto: Arhiva Pixabay

Presa internationala a relatat, miercuri, despre cazul unei adolescente in varsta de 17 ani din Olanda care ar fi ales sa fie eutanasiata pe motiv ca durerea provocata de faptul ca a fost violata si molestata in copilarie a devenit insuportabila.

The Guardian a venit cu clarificari, notand ca nu se stie in realitate exact cum a murit tanara, ci doar ca s-a intamplat in locuinta sa. Metro scrie ca o perioada Noa Pothoven a fost hranita fortat si ca, de fapt, acum i s-a permis sa nu mai manance si sa nu mai bea nimic, asa ca a murit de foame si sete.

Cu o zi inainte de moartea sa, Noa Pothoven a scris pe Instagram ca inca respira, dar ca "nu mai traieste", arata The Daily Beast. Sora ei a confirmat, duminica, moartea fetei, dar fara sa spuna vreun detaliu despre modul in care fata a murit.

"S-a terminat. Nu am mai trait de multa vreme, eu doar supravietuiesc si nici macar. Voi trece direct la subiect: In maximum 10 zile voi muri", a scris Noa Pothoven, sambata. "Anii de lupta m-au secatuit de energie. Nu mai mananc si nu mai beau nimic de o perioada si dupa multe discutii si evaluari s-a decis sa ma lase sa ma duc, pentru ca suferinta mea este insuportabila", a adaugat ea.

De-a lungul timpului, fata a fost deschisa in a vorbi despre tulburarea sa provocata de stresul post-traumatic, de depresie si anorexie.

Noa Pothoven a fost agresata sexual la scoala cand avea 11 ani si apoi a fost violata de doi barbati cand avea 14 ani. Tanara a scris si o carte despre experientele neplacute prin care a trecut. Mama sa, Lisette, considera ca aceasta carte ar trebui sa fie lectura obligatorie pentru asistentii sociali care se ocupa de ingrijirea psihologica a adolescentilor.

In contextul in care presa internationala a scris despre Noa Pothoven ca ar fi fost eutanasiata, s-a precizat ca, in Olanda, copiii de peste 12 ani pot cere in mod legal sa fie eutanasiati, insa un medic trebuie sa stabileasca daca durerea pacientului este atat de mare, incat sa se ajunga la o astfel de varianta. Pacientul trebuie sa ceara in mod repetat ca isi doreste sa fie eutanasiat. Apoi, un al doilea medic trebuie sa ofere un document scris potrivit caruia moartea este justificata, iar apoi un comitet format dintr-un medic, un jurist si un expert in etica trebuie sa confirme ca toate cerintele au fost indeplinite.

Sapte astfel de cazuri au fost acceptate intre 2002 si 2015.

A.G.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#fata eutanasiat viol copilarie, #fata violata eutanasiata , #Olanda