Conferința privind viitorul Europei. Un stil de viață sănătos, limitarea risipei apei și alimentelor, un viitor pentru energia atomică, printre subiectele dezbătute de cetățenii UE

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 00:08
3394 citiri
Conferința privind viitorul Europei. Un stil de viață sănătos, limitarea risipei apei și alimentelor, un viitor pentru energia atomică, printre subiectele dezbătute de cetățenii UE
FOTO Pixabay

Panelul dedicat climei, mediului și sănătății, din cadrul conferinței privind Viitorul Europei a continuat duminică, 21 noiembrie, în format exclusiv online.

Printre subiectele discutate s-au numărat stilul de viață sănătos și educația de mediu. Vorbitorii și-au exprimat dorința creării unei Carte a Uniunii Europene în domeniul mediului. De asemenea, aceștia cred că școala ar trebui să includă noi materii legate de mediu, dar să și aplice teoria. Spre exemplu, prin cursuri de gastronomie, prin care tinerii să învețe să gătească sănătos. Cetățenii UE vor limitarea folosirii antibioticelor, în special în produsele din carne. Agricultura intensivă, spun participanții, duce la animale bolnave și la o calitate slabă a alimentelor pe care le consumăm. Ar trebui, consideră cetățenii UE, să revenim la o producție mai puțin centralizată, o producție durabilă.

Cetățenii UE sunt interesați de modalități prin care putem limita utilizarea apei de către companiile implicate în industria prelucrătoare, pentru prevenirea unei catastrofe climatice. Companiile sunt răspunzătoare pentru această risipă a apei, sunt de părere participanții la panel.

De asemenea, s-a discutat și despre sistemul economic actual, care depinde foarte mult de combustibilii fosil și despre reducerea nevoii de energie. În acest context, cetățenii UE au discutat despre despre cum văd viitorul energiei atomice. Există potențial foarte mult ca energia atomică să devină mai durabilă și mai curată.

Mediul în care locuiesc oamenii, despre orașele construite complet neecologic. Sisteme de etichetare ecologică, trebuie o abordare globală.

Panelurile cetățenești reprezintă un element central al conferinței organizate de Parlamentul European, Consiliul UE și Comisia Europeană pe baza Declarației comune a acestora. Dezbaterile panelurilor țin cont de contribuțiile cetățenilor colectate din întreaga Europă pe platforma digitală multilingvă și susținute de contribuții și prezentări ale unor cadre universitare de renume și ale altor experți.

Cetățenii au fost aleși în mod aleatoriu de către contractori specializați, folosind metodologii care să asigure că aceștia sunt reprezentativi pentru diversitatea UE în ceea ce privește originea geografică, sexul, vârsta, mediul socio-economic și nivelul de educație.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani reprezintă o treime din fiecare panel. Fiecare grup va formula recomandări care vor fi transmise în plenul conferinței, care va prezenta apoi propuneri privind viitorul Europei. Panourile au selectat 80 de cetățeni (câte 20 pentru fiecare panou) pentru a-i reprezenta în plenul conferinței. Acești reprezentanți au participat la cea de-a doua reuniune a plenarei, care a avut loc la 23 octombrie la Strasbourg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
Ucraina a început să construiască două noi reactoare nucleare în vestul țării
Ucraina a început să construiască două noi reactoare nucleare în vestul țării
Ucraina a început să construiască două noi reactoare, de fabricaţie americană, la o centrală nucleară din vestul ţării, în condiţiile în care infrastructura energetică ucraineană...
#viitorul Europei, #energie verde, #schimbari climatice, #energie nucleara , #Viitorul Europei