O companie aeriană din Ucraina renunţă la uniformele cu fuste şi pantofi cu toc. Ce au adoptat în loc

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 20:36
4585 citiri
O companie aeriană din Ucraina renunţă la uniformele cu fuste şi pantofi cu toc. Ce au adoptat în loc
Compania aeriana preferă o ținută mai lejeră FOTO Facebook/ SkyUp Airlines

Operatorul aerian privat SkyUp Airlines din Ucraina a decis să înlocuiască tocurile şi fustele creion ale stewardeselor cu ţinute lejere, în urma feedback-ului primit de la personalul său de zbor cu privire la uniformele utilizate, relatează Reuters joi, 7 octombrie.

Noua uniformă SkyUp pentru persoane de sex feminin include un costum portocaliu lejer cu pantaloni şi eşarfă de mătase, realizate de mărci ucrainiene, şi pantofi sport Nike, albi.

Cămăşile urmează să fie înlocuite cu tricouri albe.

"Pantofii cu toc arată frumos, nu contest, dar picioarele au de suferit şi se umflă până la încheierea zborului. Pantofii sport sunt foarte frumoşi", a declarat pentru Reuters Alexandrina Denysenko, o însoţitoare de zbor cu şapte ani experienţă.

"Dacă, Doamne fereşte, un echipaj trebuie să efectueze o aterizare în apă şi o evacuare, tocurile pot deteriora scara şi nu ar fi foarte confortabil să înoţi în fustă", a spus ea.

Compania a declarat că a analizat istoria uniformelor însoţitorilor de zbor şi a luat decizia de a renunţa la elementele descrise drept "conservatoare" din ţinuta personalului.

De asemenea, părul lung nu va mai trebui purtat strâns în coc sau în coadă.

"Am constatat că, în pofida faptului că imaginea unei însoţitoare de zbor este foarte romanţată, această slujbă necesită multă pregătire fizică", a declarat directoarea departamentului de marketing din cadrul companiei SkyUp Airlines, Marianna Grygorash.

Noua uniformă va fi lansată oficial pe 22 octombrie.

Compania intenţionează, de asemenea, să lanseze o nouă uniformă pentru însoţitorii de zbor de sex masculin. Un costum lejer va înlocui vesta, iar un tricou va fi purtat în loc de cămaşă, în combinaţie cu pantofi sport Nike negri.

"Dacă întreaga lume şi toate "fashionistele" poartă pantofi sport, de ce să nu-i aducem în aviaţie?", a remarcat însoţitoarea de zbor Zoryana, citată de Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE este o certitudine. Acesta va avea loc pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională de la...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#companie aeriana, #Ucraina, #echipaj aerian , #stiri Europa