Comisar european, despre violentele de la Capitoliul din Washington: Retelele sociale nu mai pot sa isi ascunda responsabilitatea fata de societate

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 07:46
2845 citiri
Comisar european, despre violentele de la Capitoliul din Washington: Retelele sociale nu mai pot sa isi ascunda responsabilitatea fata de societate
Comisarul european pentru Piata Interna, Thierry Breton FOTO Facebook/Calea Europeana (captura)

Atacul impotriva Capitoliului din Washington va marca inceputul unei ere de reglementari mari stricte pentru media sociala, a declarat, luni, comisarul european pentru Piata Interna, Thierry Breton, care a comparat violentele cu atacurile din 11 septembrie 2001, care au condus la o campanie globala de combatere a terorismului, relateaza Reuters.

"Asa cum 9/11 a marcat o schimbare de paradigma pentru securitatea globala, 20 de ani mai tarziu asistam la rol de inainte si dupa al platformelor digitale in democratia noastra", a scris Breton intr-un articol publicat in Politico.

Twitter a suspendat definitiv, vineri, contul personal al presedintelui american Donald Trump si accesul la cei aproape 90 de milioane de adepti ai sai, invocand riscul incitarii in continuare la violenta, dupa ce Trump a indemnat mii de sustinatori ai sai sa mearga la Capitoliu.

"Daca exista cineva care inca se mai indoia ca platformele online au devenit actori sistemici in societatile si democratiile noastre, evenimentele de saptamana trecuta de pe Capitol Hill" au fost raspunsul lor, a scris Breton.

Blocand contul lui Trump, companiile de socializare si-au recunoscut in cele din urma responsabilitatea, datoria si mijloacele de a preveni raspandirea continutului viral ilegal, a adaugat el.

"Nu mai pot sa-si ascunda responsabilitatea fata de societate, sustinand ca ofera doar servicii de gazduire", a spus membrul Executivului UE.

Intre timp, Ungaria a criticat Twitter pentru ca a intervenit in conturile oficiale, dupa ce a suspendat contul guvernului de la Budapesta, in septembrie.

"Astazi, cenzorii lor au marit miza, au eliminat aproape 200 de adepti ai mei, fara explicatii", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Zoltan Kovacs, pe Twitter.

"Big Tech predica toleranta si pluralism. Ei vorbesc, dar nu fac ceea ce spun".

In decembrie, Comisia Europeana a anuntat proiecte de reglementari pentru un control mai strict al gigantilor tehnologici precum Google, divizie a grupului Alphabet, Facebook, Apple si Amazon. Noile reguli ar obliga companiile sa faca mai mult pentru a combate continutul ilegal, cum ar fi discursurile de ura si manipularea intentionata a platformelor.

Atacul de la Capitoliu. Un veteran al Fortelor Aeriene ale SUA a fost fotografiat in Senat, avand catuse flexibile in maini

Prima intalnire dintre Donald Trump si Mike Pence dupa violentele de la Capitoliu. Cei doi au avut "o conversatie buna"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Mai multe țări, inclusiv Franța, sunt reticente în a se despărți de sistemele lor de apărare avansate, chiar dacă secretarul general al NATO a încurajat capitalele europene să transfere...
#Comisia Europeana, #SUA, #Capitoliu, #washington , #Comisia Europeana