Comercianţii germani, nemulţumiţi de modul în care au început vânzările de Crăciun. Doar 20 la sută din companii s-au declarat mulțumite

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 08:42 1800 citiri
Creşterea numărului de cazuri de Covid-19 în Germania a dus la un debut dezamăgitor al sezonului vânzărilor de Crăciun pentru comercianţii cu amănuntul FOTO Pixabay

Creşterea numărului de cazuri de Covid-19 în Germania a dus la un debut dezamăgitor al sezonului vânzărilor de Crăciun pentru comercianţii cu amănuntul din cea mai mare economie a Europei, potrivit unui sondaj realizat de asociația sectorului de retail HDE, transmite Reuters.

Sondajul arată că numai 20% din cele 350 de companii intervievate au spus că sunt mulţumite de vânzările de Crăciun de până acum.

Noiembrie şi decembrie sunt de obicei cele mai bune luni pentru comercianţi.

”Sectorul de retail a reuşit până în noiembrie să sfideze condiţiile tot mai dificile, inclusiv inflaţia ridicată, creşterea numărului de infectări şi blocajele de aprovizionare. Cu toate acestea, consecinţele înrăutăţirii semnificative a crizei coronavirusului au afectat comerţul cu amănuntul în ultima săptămână”, a declarat directorul general al HDE, Stefan Genth.

Controalele din magazine, precum certificatele de vaccinare, au îndepărtat clienţii, a spus Genth, adăugând că a dorit mai puţine restricţii în magazine, întrucât măştile şi filtrele de aer sunt eficiente.

La începutul acestei luni, HDE a declarat că se aşteaptă ca vânzările de Crăciun să crească cu 2% faţă de anul trecut, la 111,7 miliarde de euro.

Germania se luptă să controleze un al patrulea val de coronavirus, cu 44.401 de cazuri noi înregistrate duminică, potrivit Institutului Robert Koch pentru boli infecţioase. Două cazuri confirmate ale variantei Omicron au fost detectate în sudul Germaniei şi peste 100.000 de persoane au murit din cauza Covid-19, de la începutul pandemiei în Germania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News