Turistii care vor sa plece de la 1 iulie in vacanta in Grecia, trebuie sa completeze online un formular

Duminica, 28 Iunie 2020, ora 18:27
34973 citiri
Turistii care vor sa plece de la 1 iulie in vacanta in Grecia, trebuie sa completeze online un formular
FOTO: Pixabay

Autoritatile elene au anuntat un nou protocol pentru turistii care intra in Grecia incepand cu data de 1 iulie 2020. Acestia trebuie sa completeze online formularul PLF (Passenger Locator Form) si sa prezinte codul QR generat, printat sau pe smartphone, la intrarea in tara.

Formularul PLF este elementul principal al noului plan relaxare al Guvernului de la Atena. Toti turistii sunt obligati sa completeze formularul PLF cu cel putin 48 de ore inainte de a intra pe teritoriul Greciei, scrie Newsweek.ro.

Formularul PLF poate fi accesat, descarcat si completat de pe site-ul oficial.

Trebuie furnizate informatii detaliate in ceea ce priveste tara din care provin, eventualele tari tranzitate pana a ajunge la granita Greciei si adresa unde vor sta in Grecia (inclusiv locatii multiple, daca este cazul).

Protocolul de acces in Grecia

In functie de modul de intrare in Grecia, cu masina/autocarul, avionul sau pe apa, protocolul de acces difera.

La intrarea in Grecia pe cai rutiere, politistii de frontiera vor verifica pasaportul si codul QR unic generat in urma completarii formularului PLF. In functie de QR, turistii vor fi directionati catre o zona de verificare suplimentara sau vor putea merge mai departe fara alte formalitati. Turistii pentru care se decide testarea pentru COVID-19 trebuie sa stea 24 de ore in autoizolare la destinatia din Grecia trecuta in formularul PLF, pana la sosirea rezultatelor testelor.

In cazul in care mergeti in Grecia cu avionul, pe aeroport, toti turistii vor trece prin zona de verificare QR (printat sau pe smartphone). In functie de QR, turistii vor fi directionati catre o zona de verificare suplimentara sau vor putea merge catre zona de recuperare a bagajelor si catre iesire. Turistii pentru care se decide testarea pentru COVID-19 trebuie sa stea 24 de ore in autoizolare la destinatia din Grecia trecuta in formularul PLF, pana la sosirea rezultatelor testelor.

Purtarea mastii, obligatorie la frontiera

Daca ajungeti in Grecia cu yacht-ul sau vaporul, la fel, veti fi indrumati catre zona de verificare a codului QR. In functie de QR, turistii vor fi directionati catre o zona de verificare suplimentara sau vor putea merge mai departe.

Turistii pentru care se decide testarea pentru COVID-19 trebuie sa stea 24 de ore in autoizolare la destinatia din Grecia trecuta in formularul PLF, pana la sosirea rezultatelor testelor. Atentie, indiferent de modul de intrare in Grecia, la granita, in timpul interactiunii cu lucratorii vamali si politia de frontiera, purtarea mastii este obligatorie!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Grecia vacanta, #formular vacanta, #turisti Grecia, #formular grecia , #Grecia