Cine reprezinta societatea civila din Romania la Bruxelles

Vineri, 28 August 2015, ora 21:55
5125 citiri
Cine reprezinta societatea civila din Romania la Bruxelles
Foto: Ziare.com

Cristian Pirvulescu, Victor Alistar, Marius Opran, Ionut Sibian si Mihai Ivascu sunt cele cinci persoane nominalizate sa reprezinte Romania, din partea societatii civile, in Consiliul Economic si Social European (CESE), organism cu rol consultativ pe langa principalele institutii europene.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, cele cinci persoane nominalizate sa reprezinte Romania in Consiliul Economic si Social European (CESE) din partea societatii civile si grupurilor de interese din domeniile profesional, economic, cultural etc. sunt: Cristian Pirvulescu - Asociatia Pro Democratia, Ionut Sibian - Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Mihai Ivascu - Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Marius Opran - Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara / Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Fizica Laserelor Plasmei si Radiatiei, Victor Alistar - Transparency International Romania.

Liviu Pop arata, in comunicat, ca au fost indeplinite toate criteriile de selectie si nominalizare si precizeaza, in ceea ce-l priveste pe Mihai Ivascu, ca, potrivit "articolului I, cap. I, din statutul Camerei Nationale, Camera de Comert si Industrie a Romaniei este organizatie neguvernamentala, apolitica, autonoma, nonprofit, de utilitate publica".

"Domnul Mihai Opran a fost nominalizat ca membru al CESE - Grupul III << Interese Diverse >> din partea Comunitatii stiintifice din domeniul fizicii si ingineriei laserelor si radiatiilor de pe Platforma Magurele. Grupul III este format din reprezentanti ai societatii civile si ai grupurilor de interese din domeniile profesional, economic, cultural.

Dintre acestea, de interes major pentru promovarea si sustinerea politicilor statale de cercetare - inovarea este domeniul profesional, reprezentat in cadrul CESE - Grupul III de membrii comunitatilor stiintifice si academice nominalizati de guvernele nationale", se mai arata in comunicat.

Romania are 15 reprezentanti in Consiliul Economic si Social European, cate cinci din partea celor trei grupuri ale CESE: sindicate, patronate, societate civila si grupuri de interese din domeniile profesional, economic, cultural.

CESE este un organ consultativ al Uniunii Europene. Infiintat in 1957, acesta are rol consultativ pe langa principalele institutii europene (Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European).

Membrii CESE reprezinta o larga varietate de interese economice, sociale si culturale din tarile lor. Acestia sunt impartiti in trei grupuri: "Angajatori", "Lucratori" si "Activitati diverse" (de exemplu, producatori agricoli, consumatori, activisti ecologisti, activisti pentru drepturile familiei, organizatii neguvernamentale etc.).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Pirvulescu propunere Romania CESE, #propuneri reprezentant Romania CESE, #Romania Consiliul Economic si Social European , #Uniunea Europeana