Ce au mancat liderii europeni reuniti la Bruxelles

Joi, 24 Mai 2012, ora 08:56
3559 citiri
Ce au mancat liderii europeni reuniti la Bruxelles
Foto: Day Life

Sefii de stat si de guvern din Uniunea Europeana reuniti miercuri seara la Bruxelles la un dineu informal pentru a discuta despre mijloacele de impulsionare a cresterii economice au avut in meniu sparanghel alb cu creveti si file de John Dory.

Astfel, liderii europeni au servit la antreu coroana de sparanghel alb cu creveti.

Felul principal a constat in file de John Dory cu legume verzi. Potrivit Nordsee, pestele dulgher (John Dory) este cunoscut si sub denumirea Sfantul Petru. Acest nume se datoreaza caracteristicii sale principale, o pata vizibila in spatele branhiilor. Dupa cum spune legenda, cu peste 2.000 de ani in urma, Sf. Petru a scapat o moneda in Marea Galileii si pestele a prins-o. Sf. Petru a prins pestele si si-a luat moneda inapoi, lasandu-si amprentele pe pielea pestelui.

John Dory este gasit in sudul Australiei, cel mai des pe coasta sudica a New South Wales-ului, la adancimi de 100 de metri, potrivit Foodandbar.

Acesti pesti se gasesc din abundenta pana vara tarziu si toamna, ei putand atinge si o greutate de 3 kg si o dimensiune de 65 cm. John Dory este un peste foarte scump din cauza faptului ca nu se poate fileta decat 30% din peste. Textura este moale, iar gustul, usor dulce.

La desert, sefii de stat si de guvern au putut servi mousse de ciocolata cu lapte si caramel cu unt sarat. Meniul se incheie cu cafea.

Meniul liderilor din UE in timpul reuniunilor de la Bruxelles nu poate fi facut public decat odata cu inceperea efectiva a dineului, deoarece poate suferi modificari chiar si in ultimul moment, dar si pentru a nu se distrage atentia de la subiectele de pe agenda unor astfel de intalniri, a precizat biroul de presa al Consiliului European.

Liderii europeni s-au reunit miercuri seara la un dineu neoficial pentru a discuta masurile de impulsionare a cresterii economice, precum si situatia dificila din Grecia.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Consiliu European meniu lideri, #meniu Bruxelles peste sparanghel, #Basescu Consiliu european , #Bruxelles