Cati bani a pierdut Belgia in urma atentatelor de la Bruxelles

Marti, 26 Iulie 2016, ora 10:192320 citiri
Cati bani a pierdut Belgia in urma atentatelor de la Bruxelles
Foto: Ziare.com

Atentatele din 22 martie de la Bruxelles au costat Belgia aproape un miliard de euro, relateaza ziarele din Belgia, citand un prim raport pe acest subiect al Ministerului Economiei.

Potrivit Le Soir, regiunea Bruxelles a avut o cifra de afaceri diminuata cu 122,5 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, Flandra a pierdut 33 de milioane de euro si Valonia 20 de milioane de euro.

In plus, incasarile statului au scazut cu 760 de milioane de euro dupa atentate.

Totalul pierderilor reprezinta in jur de 0,1% din PIB in primul trimestru din 2016.

"Este primul studiu de impact economic dupa atentatele de la Paris din luna noiembrie 2015. Este foarte important sa avem acest gen de studiu obiectiv", a subliniat ministrul economiei Kris Peeters, care apreciaza ca guvernul "a activat toate instrumentele posibile pentru a ajuta companiile".

Pe 22 martie, Bruxelles-ul a fost tinta unor atacuri teroriste, pe aeroportul Zaventem si la statia de metrou Maelbeek, unde trei atacatori s-au autodetonat, provocand moartea a 32 de civili si ranirea a 300.

Atentatele au urmat celor din seara de 13 noiembrie din Paris, unde prin autodetonari si focuri de arma, la Stade de France, sala de spectacole Bataclan si la mai multe cafenele, teroristii au omorat 130 de oameni si au ranit 368.

Ambele atacuri au fost comise de aceeasi celula de teroristi si revendicate de Statul Islamic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News