Cameron o ameninta pe Merkel cu iesirea Marii Britanii din UE: Daca nu obtinem ce vrem...

Duminica, 04 Ianuarie 2015, ora 14:0016102 citiri
Cameron o ameninta pe Merkel cu iesirea Marii Britanii din UE: Daca nu obtinem ce vrem...
Foto: The Telegraph

Premierul britanic David Cameron a amenintat din nou ca ar putea scoate Marea Britanie din Uniunea Europeana, precizand, in plus, ca este pregatit pentru un nou mandat de prim-ministru.

"Daca nu obtin ce este necesar, nu exclud nimic", a declarat Cameron, referindu-se la iesirea Marii Britanii din UE, cu doar cateva zile inaintea unei intalniri la Londra cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, potrivit Daily Mail.

Marea Britanie, inca un pas in afara UE: Nu mai vrem imigranti. Incep expulzarile

David Cameron a precizat ca va discuta cu Merkel despre asa-zisele "linii rosii", adica puterile nationale care trebuie sa-i revina Marii Britanii, daca liderii de la Bruxeless vor ca tara sa sa ramana membra a UE.

De asemenea, David Cameron a vorbit si despre masurile pe care le va lua, in cazul in care va fi reales premier la alegerile din mai. El a avertizat ca Ed Miliband, contracandidatul sau, va lua decizii gresite, daca va deveni prim-ministru al Marii Britanii.

"Sunt cele mai importante alegeri pentru o generatie, o alegere reala intre competenta continuata sau dezastru", a atras atentia acesta.

Totodata, premierul britanic a mai mentionat ca este atat de apropiat de presedintele american Barack Obama, incat acesta din urma ii spune "frate".