Bruxellesul ar putea suspenda dreptul de vot al Romaniei - surse

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 20:51
7129 citiri
Bruxellesul ar putea suspenda dreptul de vot al Romaniei - surse

Romania ar putea pierde dreptul de vot, joi, raportul pe justitie de miercuri ar putea fi unul "catastrofal", in timp ce presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, urmeaza sa-si asume luni cele 11 cerinte pentru prim-ministrul Victor Ponta, au informat surse din randul oficialilor Europeni.

In acest sens, surse europene citate de publicatiile germane Die Welt si Die Zeit afirma ca dreptul de vot al Romaniei ar putea fi suspendat, incepand de joi, daca situatia de la Bucuresti "se inrautateste in continuare", informeaza NewsIn.

Astfel, diplomati europeni au precizat vineri, la Bruxelles, ca Uniunea Europeana ia in considerare demararea procedurii de suspendare a dreptului de vot al Romaniei, apeland pentru prima data la articolul 7 din Tratatul de la Lisabona.

Oficialii europeni, in vizita in Romania - se intalnesc cu Ponta si Antonescu

O sursa din randul oficialilor europeni a precizat ca daca premierul Victor Ponta nu face tot ce este posibil pentru a restabili statul de drept in Romania, in conformitate cu standardele Uniunii Europene, Comisia Europeana nu va ezita sa epuizeze toate posibilitatile legale, inclusiv aplicarea prevederilor articolului 7 din Tratat.

Acest articol ofera Consiliului Europei posibilitatea de a suspenda anumite drepturi ale unui stat membru, printre care si dreptul de vot.

O delegatie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei se va afla in vizita, in Romania, saptamana viitoare, pe 18 si 19 iulie. Oficialii europeni se vor intalni cu prim-ministrul Victor Ponta si cu presedintele interimar Crin Antonescu, potrivit Antena 3.

Raportul pe justitie al Romaniei, in pericol. La fel si aderarea

In plus, raportul pe justitie al Mecanismului de Cooperare si Verificare, pentru Romania, ar putea fi unul "catastrofal", informeaza B1 Tv, citand surse din randul oficialilor europeni. Rapoartele Comisiei Europene pentru Romania si Bulgaria urmeaza sa fie date publicitatii miercuri si sa influenteze aderarea tarii noastre la spatiul Schengen in acest an.

Raportul UE privind justitia din Romania, publicat pe 18 iulie

Romania si Bulgaria, in pericol de a pica cel mai mare test de la aderare incoace

Totodata, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut intr-o scrisoare remisa, joi, prim-ministrului Victor Ponta respectarea unei serii de prevederi, printre care cele referitoare la desfasurarea referendumului, atributiile presedintelui interimar Crin Antonescu si evitarea oricarei gratieri.

Ce i-a cerut Barroso lui Ponta - fara ordonante, fara gratieri si fara schimbari la DNA

Comisia Europeana a dat vineri publicitatii cateva dintre cerintele transmise Guvernului Romaniei, in cadrul intrevederii de joi dintre Barroso si Ponta. Prin acestea, forul european doreste ca Romania sa continue respectarea standardelor europene.

Potrivit unor surse citate de B1 Tv, Barroso urmeaza sa-si asume, luni, cele 11 cerinte adresate premierului roman. Printre acestea se numara ca nicio numire sa nu fie facuta in functiile de procuror general si procuror-sef al DNA, pe perioada in care Crin Antonescu asigura interimatul functiei de presedinte al tarii. Totodata, nu trebuie facute gratieri, pana dupa referendumul din 29 iulie, in timp ce ministri vor fi numiti doar cei care nu au probleme cu ANI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#suspendare drept vot Romania, #Comisia Europeana drept vot Romania, #Bruxelles suspendare vot Romania, #raport MCV catastrofal, #Barroso cerinte Victor Ponta, #Romania aderare Schengen , #Bruxelles