Bruxelles ramane un oras paralizat: Alerta terorista a fost prelungita, amenintarea este iminenta (Video)

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 20:34
4512 citiri
Bruxelles ramane un oras paralizat: Alerta terorista a fost prelungita, amenintarea este iminenta (Video)
Foto: Twitter/ Mattew Bello Garrido

Bruxelles-ul ramane un oras paralizat: dupa o sedinta de mai multe ore, Consiliul National de Securitate al Belgiei a decis sa mentina si marti nivelul patru de alerta terorista, care inseamna ca amenintarea unui atac este "grava si iminenta".

Metroul, muzeele, scolile, marile magazine si cinematografele din Bruxelles vor ramane inchise si marti, iar numerosi functionari, inclusiv ai institutiilor europene, au fost notificati ca vor lucra de acasa, a anuntat premierul belgian, Charles Michel, citat de 7sur7.

Alerta terorista in Belgia: Ramane sau nu Bruxelles-ul un oras paralizat?

"Scolile si metroul se vor redeschide treptat de miercuri. Este un semn ca ne dorim sa revenim la o viata normala", a declarat premierul belgian, intr-o conferinta de presa.

In restul tarii, ramane in vigoare nivelul 3 de alerta terorista.

Material explozibil gasit la Paris

In paralel, un obiect ce pare a fi o centura cu explozibil a fost gasit luni, intr-o pubela din Montrouge, o suburbie a Parisului, potrivit unei surse din Politie, citata de media franceza.

Verificarile sunt in curs de desfasurare. Sursa citata a mai declarat ca telefonul lui Salah Abdeslam - care ar fi participat la valul sangeros de atentate din 13 noiembrie si este acum cea mai cautata persoana din Europa - a fost localizat in apropiere Montrouge Chatillon, imediat dupa atacurile teroriste.

Atentate teroriste la Paris: Inca un suspect, inculpat oficial in Belgia

De asemenea, un alt suspect a fost inculpat luni in Belgia pentru participare la atentatele din Paris, in urma unei vaste operatiuni antiteroriste in regiunea Bruxelles si a orasului Liege, a anuntat parchetul federal belgian.

Aceasta este cea de-a patra persoana acuzata Belgia in legatura directa cu valul sangeros de atentate de la Paris, pe 13 noiembrie.

De asemenea, sursa citata a anuntat 15 persoane arestate duminica seara au fost eliberate. Dintre cele cinci persoane arestate luni dimineata in Belgia, trei au ramas in arest, acestea "facand obiectul unor verificari suplimentare".

Autoritatile il cauta pe Salah Abdeslam, pe care il cred capabil sa se arunce in aer, in multime. In presa, circula ipoteza potrivit careia suspectul ar fi fost vazut intr-o masina, in Liege. Un alt zvon il plaseaza deja in Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bruxelles alerta terorista, #alerta terorista prelungita Bruxelles, #teroristi atentate Paris , #Bruxelles