Bruxelles, o urma de normalitate: Se redeschid scolile si metroul

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 09:411076 citiri
Bruxelles, o urma de normalitate: Se redeschid scolile si metroul
Foto: Arhiva Ziare.com

Metroul si scolile din Bruxelles se redeschid, dupa ce au fost inchise in urma cu patru zile de teama unor atacuri teroriste, au anuntat miercuri autoritatile belgiene.

Transportul in comun din Bruxelles a fost reluat miercuri dimineata, cu toate ca unele linii de metrou au ramas inchise, informeaza BBC.

Oficialii de la Bruxelles au decis sa mentina totusi cel mai ridicat nivel de amenintare terorista, iar sute de politisti inarmati si soldati vor continua sa patruleze strazile capitalei belgiene.

Alerta terorista in Bruxelles: Militarii raman pe strazi

Bruxelles-ul a fost practic inchis timp de patru zile. S-au pus lacate pe usi la magazine, institutii europene si sediul NATO, iar oamenilor li s-a cerut sa ramana in case.

Desi scolile si metroul functioneaza de miercuri dimineata, sediul NATO din Bruxelles va ramane inchis. In plus, personalul neesential al institutiilor europene este sfatuit sa lucreze de acasa.

Raiduri antitero fara precedent in Belgia: Cel mai cautat terorist din Europa scapa din nou!

Alerta terorista in Belgia: Patrule de militari pe strazile din Bruxelles. Metroul si scolile sunt inchise

Prim-ministrul Charles Michel a avertizat ca amenintarea terorista ramane "serioasa si iminenta" si ca soldatii si politistii vor patrula in continuare inarmati pe strazile Capitalei, cel putin pana lunea viitoare.

Alerta terorista in Belgia: Ramane sau nu Bruxelles-ul un oras paralizat?

Autoritatile belgiene se tem ca atacurile teroriste din Paris s-ar putea repeta si la Bruxelles, in conditiile in care cel putin unul dintre suspecti a locuit in acest oras. Totodata, cel putin un jihadist care a participat la atacurile din Paris este in libertate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News