Brexit: Theresa May promite o oferta indrazneata, pentru o iesire din UE cu acord

Duminica, 19 Mai 2019, ora 07:18
2080 citiri
Brexit: Theresa May promite o oferta indrazneata, pentru o iesire din UE cu acord
Foto: Hepta.ro

Theresa May nu renunta la speranta ca Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana cu un acord si le promite parlamentarilor o noua oferta "indrazneata".

Intr-un articol aparut in Sunday Times,citat de agentiile externe, Theresa May anunta ca urmeaza sa prezinte alesilor britanici, la inceputul lunii urmatoare, noua sa propunere, careia i-a adus modificari in speranta obtinerii unui vot favorabil.

"Continui sa cred ca este posibila obtinerea unei majoritati in parlament pentru o iesire (din UE) cu acord", a scris Theresa May in articol.

Sefa executivului britanic a asigurat ca textul care va fi supus parlamentarilor este o "oferta noua si indrazneata", cu un "pachet imbunatatit de masuri, capabil sa obtina sprijinul" deputatilor.

Ziarul scrie ca May isi va consulta colegii de cabinet in privinta schimbarilor propuse, care vizeaza obtinerea sprijinului din partea celor doua mari partide de pe scena politica britanica reprezentate in parlament: Partidul Conservator si cel Laburist. Totodata, articolul mentioneaza intentia executivului de a lua in considerare organizarea unei serii de voturi indicative care sa stabileasca ce propuneri ar putea obtine majoritatea voturilor.

Opozitia laburista a intrerupt vineri discutiile cu premierul britanic destinate gasirii unei solutii pentru aplicarea Brexitului, invocand "slabiciunea" Theresei May, pe care propriul partid o someaza sa isi pregateasca demisia.

La inceputul lunii iunie, deputatii vor fi chemati sa se pronunte asupra unui proiect de lege privind Brexitul care va fixa modalitatile legislative ale iesirii Marii Britanii din UE, si nu asupra acordului insusi.

Sambata, purtatorul de cuvant al Partidului Laburist Keir Starmer a declarat ca guvernul ar trebui sa promita ca va organiza un vot public pe tema proiectului de lege privind acordul de retragere al Marii Britanii din UE, pentru a putea depasi actualul impas.

Parlamentul Regatului Unit a respins de trei ori acordul privind Brexitul negociat cu UE de premierul Theresa May. Astfel, data iesirii a fost amanata de la 29 martie la 12 aprilie, intr-o prima faza, si ulterior la 31 octombrie.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Brexit acord Theresa May UE , #Marea Britanie