VIDEO Ravagiile provocate de furtuna "Alex" in Italia si Franta: 21 de persoane date disparute au fost gasite. Doua persoane au murit

Duminica, 04 Octombrie 2020, ora 10:21
3737 citiri
VIDEO Ravagiile provocate de furtuna "Alex" in Italia si Franta: 21 de persoane date disparute au fost gasite. Doua persoane au murit
FOTO Youtube (captura)

Douazeci si una dintre cele 22 de persoane date disparute de Italia dupa intemperiile care au afectat nord-vestul tarii au fost gasite in zona franceza a trecatorii Col de Tende si au fost evacuate cu elicopterul, a anuntat sambata seara Protectia Civila italiana, citata de AFP.

''21 de disparuti au fost gasiti la Vievola si s-a inceput evacuarea lor cu elicopterul la Limone'', in Italia, a indicat pentru AFP Mara Anastasia, purtatoare de cuvant a Protectiei Civile. Printre aceste persoane se numara doi cetateni germani si nepotii lor italieni, a adaugat ea.

Bilantul intemperiilor din Italia a ajuns in prezent la o persoana disparuta - un barbat a carui masina a cazut intr-un curs de apa - si doi morti. Cele doua victime sunt un pompier in varsta de 53 de ani, care a murit in timpul interventiei in Val d'Aoste si un barbat de 36 de ani, al carui vehicul a cazut in raul Sesia, in Piemont.

Autoritatile au anuntat sambata ca 22 de persoane erau date disparute in zona de frontiera, trecatoarea Col de Tende fiind blocata de grohotis, viituri si alunecari de teren.

In Franta, un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta a confirmat ca mai multe persoane, pe care le-a numit ''naufragiati rutieri'', au ramas blocate vineri intre doua alunecari de teren, langa tunelul Tende. Aceste persoane au fost adapostite intr-o gara veche din Vievola. "Elicopterul a facut posibila astazi (sambata, n.a.) evacuarea majoritatii acestor oameni, aproximativ patruzeci", a spus el.

Potrivit presedintelui regiunii Piemont, care se invecineaza cu sud-estul Frantei, aceste intemperii au fost cele mai grave din 1994.

De la Ventimiglia la Biella, ploile abundente care au cazut incepand de vineri dupa-amiaza in aceasta regiune deluroasa au provocat inundatii, alunecari de teren si pagube materiale semnificative, deteriorand cladiri si infrastructura, in special podurile.

De asemenea, numeroase cai rutiere au fost blocate, mai multe sate ramanand izolate, a constatat un jurnalist AFP aflat la fata locului.

In Piemont, numeroase sate, cu strazi si case devastate de apa, au ramas izolate, fara apa sau electricitate, potrivit autoritatilor din regiune, care evoca o situatie ''extrem de critica''.

Cele mai afectate zone se afla in bazinele raurilor Toce, Tanaro, Biellese si Sesia.

In Ventimiglia, unde Roya a iesit din matca, primarul Gaetano Scullino a estimat ca ''un astfel de dezastru nu s-a mai petrecut din 1958''.

Inundatiile au devastat partea de vest a orasului, provocand daune de milioane de euro, potrivit autoritatilor locale.

Premierul Giuseppe Conte a indicat ca se afla in contact permanent cu seful Protectiei Civile, Angelo Borrelli. ''Asiguram supravegherea constanta, in deplina coordonare cu teritoriile, cu o atentie sporita acordata zonelor Val d'Aoste, Piemont si Liguria'', a indicat oficialul pe pagina sa de Facebook.

Atentat la Moscova: Aproape 100 de persoane sunt date dispărute. „Sunt foarte îngrijorat” VIDEO
Atentat la Moscova: Aproape 100 de persoane sunt date dispărute. „Sunt foarte îngrijorat” VIDEO
Portalul rusesc de ştiri BAZA, despre care se ştie că are surse în serviciile de securitate ale ţării a anunțat miercuri, 27 martie, că până la 95 de persoane sunt încă dispărute după...
Proiectul pentru salvarea copiilor din ghearele mafiei italiene se extinde în teritoriul Cosa Nostra și Camorra
Proiectul pentru salvarea copiilor din ghearele mafiei italiene se extinde în teritoriul Cosa Nostra și Camorra
Italia a anunţat marţi, 26 martie, extinderea la Sicilia şi la regiunea Napoli a unui program menit să împiedice copiii aflaţi în situaţii de risc să calce pe urmele părinţilor lor...
#inundatii, #Italia, #Franta, #furtuna, #decese, #disparuti, #bilant , #Italia