Belgia ramane in alerta: Scolile si metroul din Bruxelles raman inchise luni

Duminica, 22 Noiembrie 2015, ora 20:452900 citiri
Belgia ramane in alerta: Scolile si metroul din Bruxelles raman inchise luni
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

Toate scolile, liceele si universitatile din Bruxelles raman inchise, luni, 23 noiembrie, la fel si metroul, iar gradul de alerta terorista pentru capitala Belgiei ramane in continuare cel maxim, a anuntat premierul tarii.

Prim-ministrul belgian Charles Michel a anuntat, duminica seara, ca Bruxelles-ul va ramane la gradul 4 de alerta terorista, cel mai ridicat, pentru ce-a de-a treia zi la rand, deci inclusiv luni. Restul tarii ramane in alerta de gradul 3, potrivit La Libre.

Desi nu s-a luat decizia inchiderii creselor, Michel le-a cerut locuitorilor din Bruxelles sa fie vigilenti.

"Facem tot posibilul pentru a reveni la o viata normala si le cerem cetatenilor nostri sa fie intelegatori, in cazul de fata", a declarat premierul Belgiei.

Toate celelalte masuri luate in weekend raman si ele in vigoare, deci metroul ramane inchis, la fel si marile centre comerciale si localurile din Bruxelles, iar oamenii sunt sfatuiti sa ramana pe cat posibil in case sau sa evite aglomeratia.

Armata este in strada si va pazi in continuare fiecare colt de strada din capitala Belgiei, iar cautarea teroristilor despre care exista informatii ca ar fi inarmati inclusiv cu o bomba continua.

Imagini postate pe Facebook de europarlamentarul roman Siegfried Muresan, care se afla la Bruxelles:

Poze de la fata locului!Asa arata Bruxellesul acum:--militari inarmati in fata institutiilor europene, a hotelurilor s...Posted by Siegfried Muresan on Sunday, November 22, 2015

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News